ΣΠΟΡΑΔΕΣ

«Ταξιδεύοντας με την κουζίνα» στην Σκιάθο

ταξιδεύοντας-με-την-κουζίνα-στην-σκ-246444

Γυρίσματα της εκπομπής «Ταξιδεύοντας με την κουζίνα» πραγματοποιήθηκαν στη Σκιάθο, στο διάστημα 1-3 Νοεμβρίου, με την υποστήριξη του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Σκιάθος». Πρόκειται για μια παραγωγή που στόχο έχει την προβολή της τοπικής γαστρονομίας και την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και της παράδοσης κάθε τόπου που επισκέπτεται.

Η εκπομπή προβάλλεται από το κανάλι εθνικής εμβέλειας Action 24 και από δεκατέσσερα ακόμη περιφερειακά κανάλια. Το αφιέρωμα στη Σκιάθο θα προβληθεί τον Φεβρουάριο του 2018, σε δύο κύκλους, και θα περιλαμβάνει τοπικές συνταγές, αφιέρωμα στην ιστορία της Σκιάθου μέσα από σημαντικά μνημεία, τόπους και μουσεία, όπως Κάστρο, Μονή Κεχρίας, Μονή Εικονίστριας, Μονή Ευαγγελισμού, Ναός Παναγίας Λιμνιάς, Σπίτι-Μουσείο Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, Μουσείο Ναυτικής και Πολιτιστικής Παράδοσης Σκιάθου, χερσονησίδα Μπούρτζι, περιοχή Πλάκες, παρουσίαση περιοχών ιδιαιτέρου φυσικού κάλους, όπως βιότοπος Κουκουναριών, δασική περιοχή Μαντράκι, ρέμα Κεχριάς, και τέλος αναφορά στα τοπικά γλυκά και παρουσίαση παραδοσιακών χορών από το χορευτικό συγκρότημα του Συλλόγου Γυναικών Σκιάθου.

Για την πραγματοποίηση του αφιερώματος ο Σύλλογος ευχαριστεί θερμά τον σκηνοθέτη και παρουσιαστή της εκπομπής Βασίλη Αδαμίδη για την απόφασή του να εντάξει και τη Σκιάθο στην εκπομπή, τους χορηγούς που υποστήριξαν την παραγωγή και όσους συμμετείχαν σε αυτήν.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου