ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Τη σκυτάλη πήραν οι μαθητές στο Γυμνάσιο- Λύκειο Σκιάθου

τη-σκυτάλη-πήραν-οι-μαθητές-στο-γυμνάσ-252271

Τη σκυτάλη των κινητοποιήσεων από τους γονείς τους πήραν χθες οι μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου στη Σκιάθου. Έβαλαν λουκέτα στο σχολικό συγκρότημα και προχώρησαν σε κατάληψη, αντιδρώντας στα εκπαιδευτικά κενά που υφίστανται ακόμη και σε βασικά μαθήματα σχεδόν δύο μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Επί ένα και πλέον μήνα, οι γονείς μαθητών της Σκιάθου διαμαρτύρονται για τις ελλείψεις εκπαιδευτικών και στις δύο βαθμίδες εκπαίδευσης, που έχουν ως αποτέλεσμα να χάνονται κάθε εβδομάδα δεκάδες ώρες διδασκαλίας.

Η χειρότερη κατάσταση επικρατεί στο Γυμνάσιο Σκιάθου, όπου οι μαθητές, λόγω έλλειψης εκπαιδευτικών δεν διδάσκονται τα μαθήματα φυσικής, χημείας, γεωγραφίας, πληροφορικής, καλλιτεχνικών και γερμανικών. Χαρακτηριστικό είναι ότι για το μάθημα καλλιτεχνικών δεν έχει υπάρξει ούτε μία ώρα παράδοσης τα τελευταία τρία χρόνια.

Αλλά και στο Γενικό Λύκειο του νησιού εξακολουθούν να υφίστανται κενά με βασικότερο αυτό του καθηγητή πληροφορικής. Το μάθημα της πληροφορικής διδάσκεται ως μάθημα κατεύθυνσης για τις πανελλήνιες, οι μαθητές όμως της Σκιάθου, που τον Ιούνιο θα κληθούν να διαγωνιστούν σε πανελλαδικό επίπεδο διεκδικώντας εισιτήριο εισόδου στα ΑΕΙ και ΤΕΙ, δεν έχουν διδαχθεί ούτε μία ώρα.

Προχθές οι μαθητές, στον απόηχο της γενικής αποχής από τα σχολεία με πρωτοβουλία των γονιών τους, έκαναν κανονικά μαθήματα. Χθες όμως προχώρησαν σε κατάληψη διεκδικώντας το αυτονόητο: εκπαιδευτικούς για να κάνουν μάθημα.

«Από μέρα σε μέρα περιμένουμε από το υπουργείο να στείλει τους αναπληρωτές που έχουμε ζητήσει για την κάλυψη των κενών», σχολίασε χθες ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Σωκράτης Σαβελίδης.

Στην Πρωτοβάθμια

Από χθες ξεκίνησαν να παρουσιάζονται στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας οι αναπληρωτές δάσκαλοι που ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας για τον νομό. Συνολικά εγκρίθηκε η πρόσληψη οκτώ δασκάλων, εκ των οποίων οι έξι είναι για τα νησιά και δύο για τη χερσαία Μαγνησία.

Με τους έξι εκπαιδευτικούς αναμένεται, εφόσον αποδεχθούν την τοποθέτησή τους, να καλυφθούν τα κενά σε τέσσερις τάξεις σε ισάριθμα δημοτικά σχολεία στις Βόρειες Σποράδες, και συγκεκριμένα στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Σκιάθου, στο 1ο Πεπαρήθειο Δημοτικό Σχολείο Σκοπέλου, στο Δημοτικό Σχολείο Γλώσσας και στο Δημοτικό Σχολείο Αλοννήσου, αλλά και στα δύο ολοήμερα τμήματα σε Γλώσσα και Κλήμα Σκοπέλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου