ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Πυρκαγιά από πτώση κεραυνού στη Γλώσσα Σκοπέλου

πυρκαγιά-από-πτώση-κεραυνού-στη-γλώσσ-259856

Πυρκαγιά μικρής ευτυχώς έκτασης προκλήθηκε νωρίς χθες το πρωί στην περιοχή της Γλώσσας Σκοπέλου, λόγω πτώσης κεραυνού που σημειώθηκε σε καλλιεργημένη περιοχή και πευκοδάσος κοντά στον Άη Γιάννη στο Καστρί. Η εστία φωτιάς που δημιουργήθηκε ήταν παρελκόμενο της χθεσινής κακοκαιρίας που σημειώθηκε σε χερσαία και νησιωτική Μαγνησία, χωρίς ευτυχώς να σημειωθούν περαιτέρω προβλήματα.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Την εστία αντιλήφθηκε γύρω στις 8.30 χθες το πρωί κάτοικος της Γλώσσας, ο οποίος ενημέρωσε αμέσως την Πυροσβεστική υπηρεσία.

Επιτόπου έσπευσαν δύο οχήματα της Πυροσβεστικής και ταυτόχρονα οι αντιδήμαρχοι Σκοπέλου Μάχη Κλωνάρη, Αθηνά Ντάκη και ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Γλώσσας, Δημήτρης Τριανταφύλλου.

Αμέσως στήθηκε επιχείρηση κατάσβεσης που είχε απόλυτη επιτυχία, καθώς η πύρινη εστία δεν επεκτάθηκε στο πευκοδάσος. Το πρόβλημα αποδίδεται σε πτώση κεραυνού, στη διάρκεια της βροχόπτωσης που σημειώθηκε, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν περαιτέρω προβλήματα ή πλημμυρικά φαινόμενα στο νησί.

Το κύμα κακοκαιρίας που έπληξε πολλές περιοχές της χώρας ήταν μάλλον ήπιο για την περιοχή της Μαγνησίας, και μεταφράστηκε σε βροχοπτώσεις και πτώση της θερμοκρασίας, χωρίς να σημειωθούν ιδιαίτερα προβλήματα.

Βελτιώνεται ο καιρός

Στο μεταξύ, βελτιώνεται σταδιακά ο καιρός, καθώς σήμερα αναμένεται να σημειωθούν συννεφιές και ίσως αραιές βροχοπτώσεις στην περιοχή νότια της Μαγνησίας, προς την ευρύτερη περιοχή του Αλμυρού, αλλά από το μεσημέρι θα υπάρξουν σημάδια ύφεσης, όπως αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Θεοφάνης Τακούδης, υπεύθυνος του Μετεωρολογικού σταθμού «Αλέξανδρος Τακούδης».

Τις απογευματινές ώρες αναμένεται να επικρατήσει ηλιοφάνεια, ενώ θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, εντάσεως 5 έως 6 μποφόρ, και η θερμοκρασία θα κυμανθεί γύρω στους 17 με 18 βαθμούς κελσίου στον Βόλο και σε χαμηλότερα επίπεδα στο Πήλιο, τις ημιορεινές και τις υπόλοιπες πεδινές περιοχές. Σταδιακά, ωστόσο, θα αρχίσουν να κοπάζουν οι άνεμοι.

Η εικόνα του καιρού θα είναι εμφανώς βελτιωμένη αύριο Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή, με τη θερμοκρασία να φτάνει τους 21 βαθμούς Κελσίου σε κανονικά επίπεδα, για την εποχή που διανύουμε.

Ο καιρός θα διατηρηθεί αίθριος στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, αλλά η φθινοπωρινή νηνεμία δεν αναμένεται να διαρκέσει για πολύ, καθώς την επόμενη εβδομάδα επανακάμπτει η χειμωνιάτικη διάθεση του καιρού.

Αναλυτική πρόβλεψη

Αύριο Παρασκευή ο καιρός θα είναι αίθριος στη Μαγνησία, οι άνεμοι βορειοανατολικοί ασθενείς και στο Αιγαίο μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 20 βαθμούς, και στο Βόλο από 10 έως 20 βαθμούς.

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα είναι βορειοανατολικοί ασθενείς και στο Αιγαίο μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 20 βαθμούς, και στο Βόλο 10 έως 20 βαθμούς.

Ανάλογα θα είναι τα χαρακτηριστικά του καιρού την Κυριακή, ενώ τη Δευτέρα αναμένονται αραιές συννεφιές που βαθμιαία θα αυξηθούν και πιθανό να σημειωθούν βροχές προς το τέλος της ημέρας. Η θερμοκρασία σε πτώση θα κυμανθεί από 15 έως 17 βαθμούς, ενώ την Τρίτη αναμένεται να συνεχιστεί η καθοδική πορεία του υδραργύρου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου