ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Κλείσιμο όλων των σχολείων για τα κενά αποφάσισαν γονείς στη Σκιάθο

κλείσιμο-όλων-των-σχολείων-για-τα-κενά-263869

Παραλύει η εκπαίδευση στη Σκιάθο, μεθαύριο Τετάρτη, με τους γονείς να δηλώνουν αποφασισμένοι να μην στείλουν τα παιδιά τους για μάθημα, κρατώντας κλειστά τα σχολεία του νησιού. Το… χορό των κινητοποιήσεων των γονέων, που έχουν αγανακτήσει από τα κενά εκπαιδευτικών στο σύνολο των σχολείων και στις δύο βαθμίδες εκπαίδευσης, ανοίγει ο Σύλλογος του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σκιάθου, από σήμερα.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σκιάθου, κ. Νίνα Μαστοράκη, σήμερα, Δευτέρα και αύριο, Τρίτη, οι γονείς του συγκεκριμένου δημοτικού, αποφάσισαν να κρατήσουν τα παιδιά τους στο σπίτι απέχοντας από τα μαθήματα.

Οι γονείς διαμαρτύρονται για την απουσία δασκάλας από την έναρξη της σχολικής χρονιάς για τη γ’ τάξη του δημοτικού, με αποτέλεσμα να μη γίνονται κανονικά μαθήματα.

Όμως, στη συνέλευση όλων των διοικητικών συμβουλίων των συλλόγων γονέων των σχολείων και των δύο βαθμίδων, που έγινε το Σάββατο, αποφασίστηκε ότι οι γονείς του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σκιάθου δεν θα κατέβουν μόνοι στον αγώνα.

Όπως τονίστηκε τα προβλήματα με τις ελλείψεις εκπαιδευτικών αφορούν και στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο. Στο πλαίσιο αυτό, σήμερα, θα συνεδριάσουν οι σύλλογοι των σχολείων ξεχωριστά, αύριο, Τρίτη θα γίνει νέα γενική συνέλευση όλων των συλλόγων και μεθαύριο, Τετάρτη, όλα τα σχολεία του νησιού θα κλείσουν.

Σημειώνεται ότι εκτός από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Σκιάθου, ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων υπάρχουν και στο 1ο Δημοτικό Σχολείο.

Εκατοντάδες ώρες όμως, χάνονται τόσο στο γυμνάσιο όσο και στο λύκειο, ακόμη και σε πανελληνίως εξεταζόμενα μαθήματα.

Συγκεκριμένα, από την αρχή της σχολικής χρονιάς δεν έχει γίνει ούτε μια ώρα μάθημα σε έξι μαθήματα στο ωρολόγιο πρόγραμμα του γυμνασίου. Χάνονται κάθε εβδομάδα 38 ώρες φυσικής, χημείας, γεωγραφίας, 14 ώρες πληροφορικής, 14 ώρες οικιακής οικονομίας και 10 ώρες καλλιτεχνικών.

Στο λύκειο, οι τελειόφοιτοι μαθητές αγωνιούν πώς θα καλύψουν την ύλη των πανελληνίων εξετάσεων. Κάθε εβδομάδα χάνονται 5 ώρες χημείας, 13 ώρες πληροφορικής, ενώ μαθήματα βιολογίας και χημείας, ξεκίνησαν μόλις την προηγούμενη Δευτέρα.

«Δεν συμβαίνει πρώτη φορά. Κάθε χρόνο έχουμε κενά που αναπληρώνονται μετά από μήνες. Εχει τύχει να έρθει εκπαιδευτικός μία εβδομάδα πριν από το Πάσχα. Πέρυσι τα παιδιά του Γυμνασίου έκαναν παρέλαση χωρίς γυμναστή. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί θα πρέπει κάθε χρόνο να τρέχουμε να καλύπτουμε την ύλη πληρώνοντας εξωτερικούς εκπαιδευτικούς. Σε άλλο κράτος ζούμε εμείς;», ανέφερε η κ. Μαστοράκη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου