ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Συνεχίζουν την αποχή στο Δημοτικό Γλώσσας

συνεχίζουν-την-αποχή-στο-δημοτικό-γλώ-264990

Οι γονείς ενημέρωσαν το Δημοτικό Συμβούλιο για τις εξελίξεις στο θέμα των κενών

Συνεχίζεται η αποχή στο Δημοτικό Σχολείο της Γλώσσας, μέχρις ότου καλυφθούν οι κενές θέσεις εκπαιδευτικών. Στο μεταξύ διερευνώνται από την πλευρά του Δήμου Σκοπέλου οι διαδικασίες προκειμένου να χαρακτηριστεί δυσπρόσιτη περιοχή, να γίνεται διπλή μοριοδότηση στους εκπαιδευτικούς και να δοθούν κίνητρα για να έρθουν στο νησί.

Όπως δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η αρμόδια αντιδήμαρχος Αθηνά Ντάκη «προσπαθούμε να δώσουμε ένα ακόμη κίνητρο στους εκπαιδευτικούς που τοποθετούνται στο νησί, τον χαρακτηρισμό δυσπρόσιτων περιοχών, και αυτή η διαδικασία θα συζητηθεί και θα ξεκινήσει από το Δημοτικό Συμβούλιο, για να διερευνήσουμε τις απαραίτητες από μέρους μας ενέργειες».

Το θέμα των κενών και τα γενικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί στο συγκεκριμένο τομέα, τέθηκαν προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Σκοπέλου, το οποίο συμπαρατάχθηκε με τον αγώνα των γονέων, ζητώντας σε όλους τους τόνους την άμεση εξεύρεση λύσης.

Μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων παραβρέθηκαν, εξάλλου, στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σκοπέλου, και ενημέρωσαν το Σώμα προ ημερησίας για τα προβλήματα που υπάρχουν, ζητώντας από το Δημοτικό Συμβούλιο να εκδώσει ψήφισμα.

Στο μεταξύ, την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε έκτακτη γενική συνέλευση με την παρουσία γονέων και τους τοπικούς και δημοτικούς συμβούλους Γλώσσας, και έγινε ενημέρωση για τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 17 Οκτωβρίου στην Πρωτοβάθμια Μαγνησίας τι συζητήθηκε και ποια απάντηση έλαβαν οι γονείς.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν, εξάλλου, οι γονείς των μαθητών, υπογραμμίζουν ότι: «Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να μας δώσουν μια ξεκάθαρη εικόνα και όχι ίσως, αύριο, μεθαύριο».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου