ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Παραμένουν τα κενά εκπαιδευτικών στο Γυμνάσιο- Λύκειο Γλώσσας

παραμένουν-τα-κενά-εκπαιδευτικών-στο-269890

Διάχυτη είναι στη Σκόπελο η αγανάκτηση της τοπικής κοινωνίας λόγω της έλλειψης εκπαιδευτικών, με το συγκεκριμένο πρόβλημα να διατυπώνεται έντονα στο υπόμνημα διαμαρτυρίας που κατέθεσε προχθές στο Υπουργείο Παιδείας και όλους τους αρμόδιους φορείς, το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου με λυκειακές τάξεις Γλώσσας Σκοπέλου.

«Απαιτούμε την άμεση και μόνιμη κάλυψη των κενών θέσεων του σχολείου μας και ζητάμε συντόμως την έγγραφη απάντησή σας επί του θέματος», επισημαίνεται στο υπόμνημα που προέκυψε μετά την προχθεσινή γενική συνέλευση.

Η συνέλευση των μελών του Συλλόγου πραγματοποιήθηκε στον χώρο του Γυμνασίου με λυκειακές τάξεις Γλώσσας, προκειμένου να συζητηθεί το επίμαχο πρόβλημα της έλλειψης των εκπαιδευτικών βασικών ειδικοτήτων του σχολείου και να ληφθούν αποφάσεις για τη λήψη μέτρων σχετικά με την αντιμετώπιση του μείζονος αυτού θέματος.

«Από την αρχή της φετινής σχολικής χρονιάς έως αυτή τη στιγμή, οι κενές θέσεις υφίστανται, και ειδικότερα δεν έχουν καλυφθεί η θέση του καθηγητή της Πληροφορικής, η οποία είναι από τις βασικές, καθώς το μάθημα του Προγραμματισμού της Γ΄ Λυκείου αποτελεί πανελλαδικά εξεταζόμενο μάθημα και οι υποψήφιοι μαθητές δεν έχουν ακόμη διδαχθεί ούτε μία ώρα», τονίζεται στο υπόμνημα.

Οι γονείς υπενθυμίζουν, εξάλλου, ότι ούτε και πέρυσι καλύφθηκε η θέση του καθηγητή της Πληροφορικής, με αποτέλεσμα ήδη να υπάρχουν μεγάλα κενά στα παιδιά. «Επίσης κενές παραμένουν οι θέσεις εκπαιδευτικών Φυσικής, Μαθηματικών, 2ης ξένης γλώσσας, Oικονομικών, Mουσικής και Eικαστικών. Η τελευταία ενημέρωση που έχουμε από τη Διεύθυνση του σχολείου μας είναι ότι εντός της εβδομάδας θα καλυφθούν οι θέσεις Φυσικού, Μαθηματικού και Eικαστικών. Δεν έχουμε καθόλου εικόνα για το τι θα γίνει για τις υπόλοιπες ειδικότητες» σημειώνουν οι γονείς.

Οι γονείς των μαθητών του Γυμνασίου με Λ.Τ. Γλώσσας Σκοπέλου εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για τη σημερινή κατάσταση του σχολείου, υπογραμμίζοντας: «Ως πότε τα παιδιά μας θα ξεκινούν τα μαθήματά τους μετά τα Χριστούγεννα; Πώς θα καλύψουν τη διδακτέα ύλη όταν έχουν ήδη χάσει τη μισή χρονιά; Πώς θα δώσουν πανελλήνιες εξετάσεις οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου και θα συναγωνιστούν μαθητές από τα σχολεία όλης της χώρας; Ως πότε τα δικά μας παιδιά θα αντιμετωπίζονται ως παιδιά κατώτερου Θεού;»

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου