ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Καταγγελίες για πλαστά χαρτονομίσματα στη Σκιάθο

καταγγελίες-για-πλαστά-χαρτονομίσμα-276688

Επιτήδειοι θέτουν σε κυκλοφορία παραχαραγμένα πενηντάευρα

Με πλαστά χαρτονομίσματα γέμισε η αγορά της Σκιάθου. Σύμφωνα με πληροφορίες, τις τελευταίες μέρες σε πληρωμές λογαριασμών διαπιστώθηκε η κυκλοφορία παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων των 50 ευρώ.

Μόνο ένας επαγγελματίας στην περιοχή εντόπισε τρία πλαστά χαρτονομίσματα. Πρόκειται για τον κ. Μανώλη Πασχάλη που διατηρεί το κατάστημα «Γερμανός».

Ο επαγγελματίας διαπίστωσε τη μη γνησιότητα των χαρτονομισμάτων κατά τη διάρκεια που πελάτες κατέβαλαν πληρωμές λογαριασμών.

Ο κ. Πασχάλης δεν δέχτηκε τα εν λόγω χαρτονομίσματα και τα επέστρεψε στους πελάτες.

Διαθέτει ειδικό μηχάνημα ανίχνευσης και αντιλήφθηκε έγκαιρα την κυκλοφορία των πλαστών, όμως το γεγονός αυτό δεν τον απέτρεψε να πέσει και θύμα σε τέταρτο κρούσμα που είχε.

Χθες, ενώ έκανε κατάθεση χρημάτων σε τράπεζα, υπάλληλος δεν δέχτηκε να παραλάβει ένα χαρτονόμισμα των 50 ευρώ. Το συγκεκριμένο πλαστό φαίνεται ότι ήταν πιστή αντιγραφή γνήσιου χαρτονομίσματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν είναι η πρώτη φορά που άγνωστοι δράστες θέτουν σε κυκλοφορία πλαστά χαρτονομίσματα στη Σκιάθο.

Στο νησί κυκλοφορούν τουρίστες από πολλές ξένες χώρες και φαίνεται ότι κάποιοι τα διακινούν σκοπίμως. Τα νέα κρούσματα των τελευταίων ημερών έχουν σημάνει συναγερμό στους επαγγελματίες, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες θύματα έχουν πέσει και άλλες επιχειρήσεις, όπως περίπτερα και ξενοδοχεία.

Στο Αστυνομικό Τμήμα Σκιάθου πάντως μέχρι και χθες δεν είχε γίνει επισήμως καμία καταγγελία.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου