ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Διερεύνηση DNA στα αντικείμενα του Γιώργου Καραμιχαηλίδη

διερεύνηση-dna-στα-αντικείμενα-του-γιώργ-277422

Διερεύνηση DNA από τα προσωπικά αντικείμενα του 30χρονου Θεσσαλονικιού Γιώργου Καραμιχαηλίδη, που είχαν εντοπιστεί στο αλιευτικό καταφύγιο όρμου Βότση Αλοννήσου μετά την εξαφάνισή του στις 30 Αυγούστου 2016, θα κάνει η λιμενική αρχή Αλοννήσου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλαίσιο συγκέντρωσης στοιχείων για την εξαφάνιση του αγνοούμενου και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες αυτή συνέβη, η λιμενική αρχή Αλοννήσου ζήτησε από την οικογένεια του 30χρονου να στείλει άμεσα τα προσωπικά του αντικείμενα.

Η λιμενική αρχή Αλοννήσου, όπως είναι γνωστό συνεχίζει τις έρευνες για τον αγνοούμενο, και μάλιστα πρόσφατα αιτήθηκε -και έγινε δεκτή- παράταση στην ολοκλήρωσή τους. Οι έρευνες γίνονται στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης, μετά από εισαγγελική παρέμβαση αλλά και μήνυση που κατέθεσε η οικογένεια του 30χρονου για έκθεση σε κίνδυνο.

Διερεύνηση DNA από τα προσωπικά αντικείμενα του 30χρονου είχε ζητήσει να γίνει και η οικογένεια του Γιώργου Καραμιχαηλίδη.

Ωστόσο, μετά τη συμπλήρωση 1,5 χρόνου από την εξαφάνιση του αγνοούμενου, υπάρχουν αμφιβολίες για το πόσο διαφωτιστικά στοιχεία μπορούν να προκύψουν από τη διερεύνηση αυτή.

Ο Γιώργος Καραμιχαηλίδης εξαφανίστηκε από το αλιευτικό καταφύγιο όρμου Βότση στις 30 Αυγούστου 2016, και έκτοτε δεν έχει δώσει κανένα σημείο ζωής. Στην Αλόννησο βρισκόταν για διακοπές με τη σύντροφό του.

Εκείνοι που τον είδαν για τελευταία φορά, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν δύο ψαράδες. Ο 30χρονος απομακρυνόταν στα ανοιχτά της θάλασσας κολυμπώντας.

Η λιμενική αρχή Αλοννήσου πραγματοποίησε τρεις κύκλους ερευνών για τον εντοπισμό του και όλες απέβησαν άκαρπες. Χωρίς αποτέλεσμα -τουλάχιστον προς στιγμήν- φαίνεται ότι απέβησαν και οι έρευνες που έγιναν στις 30 Ιουλίου 2017 με πρωτοβουλία της οικογένειας του αγνοούμενου.

Η οικογένεια του 30χρονου πέρυσι τον Φεβρουάριο είχε καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου για έκθεση σε κίνδυνο, ενώ είχε υποβάλει και συμπληρωματικά στοιχεία στον φάκελο της υπόθεσης.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου