ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ενημέρωση γονέων και μαθητών για το διαδίκτυο

ενημέρωση-γονέων-και-μαθητών-για-το-δι-280063

Το CSI Institute σε συνεργασία με την Ενωση Γονέων Σκιάθου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Η Σκιάθος» διεξήγαγε με επιτυχία ημερίδα με θέμα «Διαδικτυακή Ασφάλεια – Κανόνες – Συμπεριφορές – Μύθοι και Πραγματικότητες». Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε τη Κυριακή 1η Οκτωβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων Γυμνασίου – Λυκείου Σκιάθου, με βασικό ομιλητή τον Αντιστράτηγο ε.α. ΕΛ.ΑΣ. αλλά και Πρόεδρο του διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας (CSI Institute), Εμμανουήλ Σφακιανάκη, συνοδευόμενο από την Ψυχολόγο – Εγκληματολόγο Μαρίσα Βουλγαράκη.

Σκοπός της ημερίδας, που πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία της Aegean/Olympic Air, του ξενοδοχείου The Skiathos Palace – Άρης Δερβένης και της Hertz, ήταν η ενημέρωση γονέων, εκπαιδευτικών και παιδιών για τα όσα συναντάμε καθημερινά κατά την πλοήγηση μας στο διαδίκτυο, η παρουσίαση και η συζήτηση των κινδύνων του, αλλά και τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να παραμείνουμε ασφαλείς κατά τη χρήση του.

Ενδεικτικά, στα πλαίσια της ημερίδας συζητήθηκαν οι τρόποι με τους οποίους μπορούμε να είμαστε ασφαλείς κατά τη διάρκεια της πλοήγησης μας στο διαδίκτυο, ποιες συμπεριφορές κρίνονται ως αποδέκτες και ποιες όχι, τα φαινόμενα της Εποχής όπως το Cyber Bullying και ο εθισμός, καθώς και άλλα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες, αναφορικά με τη χρήση και την ασφάλεια του διαδικτύου.

Το CSI Institute βρίσκεται έμπρακτα και διαρκώς στο πλευρό των πολιτών, ενημερώνοντάς τους για τα τρέχοντα θέματα του διαδικτύου και τους κανόνες ασφαλείας του.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου