ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Βραβείο εθελοντικής προσφοράς στον Θοδωρή Τζούμα

βραβείο-εθελοντικής-προσφοράς-στον-θ-302074

Βραβείο εθελοντικής προσφοράς απένειμε η Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού στους υποστηρικτές της, σε δημοσιογράφους και εθελοντές, με το όνομα του Σκιαθίτη Θοδωρή Τζούμα να καταγράφεται μεταξύ των τιμηθέντων. Ο πρόεδρος και ψυχή του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Σκιάθος», βραβεύτηκε για την εθελοντική του δράση και προσφορά στο περιβάλλον και τον πολιτισμό, από την Εταιρεία που γιορτάζει φέτος 45 χρόνια δράσης σε όλη την επικράτεια.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο μνημείο του Λυσικράτους στην Πλάκα, παραβρέθηκαν η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου, ο Στέφανος Μάνος, ο τέως πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος, οι εκπρόσωποι των ιδρυμάτων για την τεράστια προσφορά τους σε έργα διάσωσης, αναστήλωσης, αειφορίας και ευαισθητοποίησης, και πολύ σημαντικές προσωπικότητες.

Η δράση της Εταιρείας απλώθηκε σε ολόκληρη την επικράτεια, από την ίδρυση του θαλάσσιου πάρκου Αλοννήσου και των προγραμμάτων για το Σκυριανό αλογάκι και τη βιοποικιλότητα, στη διάσωση του τοπίου των Δελφών, του Νότιου Σαρωνικού, της Πύλου, των Πρεσπών, την κήρυξη ως διατηρητέου του συνόλου του κτήματος Τατοΐου, ενός τμήματος του Μαραθώνα, του αρχαίου πύργου της Κέας, πολλών αξιόλογων μνημείων, βυζαντινών εκκλησιών και παραδοσιακών οικισμών όπως της Ύδρας και άλλων αιγαιοπελαγίτικων νησιών. Στις πιο ξεχωριστές της ενέργειες είναι και η ανάδειξη των μονοπατιών σε πολλά μέρη φυσικού κάλλους.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο Θοδωρής Τζούμας υπογράμμισε ότι η συγκεκριμένη βράβευση ήταν μια ευχάριστη έκπληξη για τον ίδιο και ταυτόχρονα κινητήριος δύναμη για κάθε εθελοντή, προκειμένου να συνεχίσει τη δραστηριότητά του με μεγαλύτερη ζέση. «Το βραβείο σε ενθαρρύνει, γιατί έχεις την αίσθηση ότι κάνεις κάτι σημαντικό, αλλά για κάθε εθελοντή η προσφορά είναι το αυτονόητο. Δεν περιμένεις ανταπόδοση ως εθελοντής, απλά προσφέρεις, γιατί νιώθεις ευθύνη και υποχρέωση απέναντι στον τόπο σου», επεσήμανε ο ίδιος.

Δεκάδες είναι οι δράσεις και οι πρωτοβουλίες που αναπτύσσει παράλληλα ο σύλλογος «Η Σκιάθος», όπως οι δενδροφυτεύσεις στις Κουκουναριές, το περιβαλλοντικό πρόγραμμα σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της φύσης, η δράση «Ολοι μαζί Σκιάθος καθαρή», που πραγματοποιείται κάθε χρόνο με επιτυχία, η ένταξη του κοιμητηρίου της Σκιάθου στο δίκτυο των σημαντικών κοιμητηρίων της Ευρώπης, η διάσωση και ανάδειξη πολλών μνημείων του νησιού, των παραδοσιακών καλντεριμιών και μοναστηριών με ιστορία, προκειμένου να μείνει ζωντανή η παρακαταθήκη που άφησαν οι προγενέστεροι.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου