ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Περιμένουν ακόμη τις αποζημιώσεις στην Σκόπελο

περιμένουν-ακόμη-τις-αποζημιώσεις-στ-303408

Δυσφορία και απογοήτευση διακατέχουν τους πληγέντες επαγγελματίες της Σκοπέλου, οι οποίοι βρίσκονται ακόμη «στο περίμενε» για τις αποζημιώσεις, ενώ σήμερα συμπληρώνονται δύο χρόνια από το καταστροφικό τσουνάμι που άνοιξε πληγές και αφάνισε κόπους μιας ζωής.

Η πιο ηχηρή αντίδραση καταγράφεται στην οργισμένη επιστολή-κείμενο διαμαρτυρίας που αναρτήθηκε στο blog «skopelosnews» και απευθύνει έκκληση στον πρωθυπουργό να σκύψει πάνω στο νησί και να υλοποιήσει τις προφορικές του δεσμεύσεις. Στο ίδιο κείμενο επισημαίνεται ότι το νησί στήριξε τις ελπίδες του στις πρωθυπουργικές δεσμεύσεις, χωρίς να έχει δοθεί ακόμη λύση, δύο χρόνια μετά, παρά το γεγονός ότι «έχουν ψηφιστεί τα σχετικά κονδύλια και έχουν περάσει από όλες της επιτροπές», όπως υπογραμμίζεται χαρακτηριστικά.

Παρά το γεγονός ότι έχει εκδοθεί το ΦΕΚ που δίνει το πράσινο φως για τις πολυπόθητες αποζημιώσεις και η κοινή υπουργική απόφαση που προσυπογράφει τη σχετική εντολή, εντούτοις οι πληγέντες δεν έχουν λάβει ακόμη ούτε ένα ευρώ, περιμένοντας με ιώβεια υπομονή να τελειώσουν τα βάσανα και οι ταλαιπωρίες τους.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο του Συλλόγου Πληγέντων της Σκοπέλου, Γιώργο Σκλάβο, ο οποίος ανέφερε ότι σε επικοινωνία που είχε πρόσφατα με το Υπουργείου Οικονομικών, πληροφορήθηκε ότι οι φάκελοι συγκεντρώνονται ανά περιοχή στην αρμόδια υπηρεσία, προκειμένου να διεκπεραιωθεί η διαδικασία και να εκταμιευτούν στη συνέχεια τα χρήματα που θα δοθούν στους πληγέντες.

Η διαδικασία, ωστόσο, είναι αργή, διότι δεν προωθείται μεμονωμένα η κάθε περίπτωση, αλλά ομαδικά οι φάκελοι για κάθε περιοχή, ενώ παράλληλα υπάρχουν περιοχές που είχαν πληγεί σε προγενέστερη χρονική περίοδο και έχουν, κατά συνέπεια, προτεραιότητα.

«Δεν προσδιορίστηκε επακριβώς ο χρόνος καταβολής των αποζημιώσεων, αλλά πιστεύουμε ότι στο επόμενο τρίμηνο, έτσι όπως έχει διεκπεραιωθεί η προηγούμενη υπόθεση, θα εκταμιευτούν και τα δικά μας τα χρήματα, αν όλα πάνε καλά», ανέφερε ο κ. Σκλάβος.

Στο μεταξύ, οι πληγέντες αγωνίζονται να ορθοποδήσουν, καταβάλλοντας, παράλληλα προσπάθειες να ζήσουν τις οικογένειές τους. «Ίσα ίσα βγάζουμε το μεροκάματο και περιμένουμε να λάβουμε τα χρήματα για τα οποία εκδόθηκε σχετικό ΦΕΚ», όπως υπογραμμίζει ο πρόεδρος των πληγέντων.

Η σημερινή μέρα «ανασύρει δυσάρεστες μνήμες σε όλους, αλλά ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα», όπως τονίζει ο ίδιος, ανατρέχοντας στα δυσάρεστα συναισθήματα, την αγωνία και τον φόβο της απώλειας ανθρώπινων ζωών, που βίωσε το σύνολο των κατοίκων του νησιού πριν από δύο χρόνια.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου