ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Υψηλές πληρότητες στον τουρισμό συνεχίζουν να καταγράφουν οι Σποράδες

υψηλές-πληρότητες-στον-τουρισμό-συνε-318368

Με υψηλές πληρότητες συνεχίζεται η τουριστική κίνηση στις Σποράδες. Τόσο στη Σκιάθο, όσο και στη Σκόπελο και στην Αλόννησο φαίνεται ότι ο Σεπτέμβριος ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς, γεγονός το οποίο ενισχύει και ο σύμμαχος καιρός.

Το φετινό καλοκαίρι είχε αυξημένες αφίξεις τουριστών σε σχέση με το καλοκαίρι του 2016, με αποτέλεσμα να υπάρχει διάχυτη ικανοποίηση, είχε όμως περιορισμένες καταναλώσεις που φαίνεται ότι επηρέασαν ιδιαίτερα αισθητά τους τζίρους των καταστημάτων.

Ειδικότερα, στη Σκιάθο, σύμφωνα με πληροφορίες, η συντριπτική πλειοψηφία των ξενοδοχείων και των ενοικιαζομένων δωματίων έχει πληρότητα που ξεπερνά το 80%.

Πολύ θετική τουριστική κίνηση καταγράφει και η Σκόπελος. Αυτή την περίοδο το νησί, σύμφωνα με το δήμαρχο, Χρήστο Βασιλούδη, έχει χιλιάδες τουρίστες, κυρίως Σκανδιναβούς και Ιταλούς.

«Γενικότερα, ήταν μία καλή θερινή τουριστική σεζόν, αν και το δίμηνο Μαΐου – Ιουνίου πήγε πίσω λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Μέχρι και το τέλος του τρέχοντος μηνός το νησί θα φιλοξενεί πολλούς τουρίστες» ανέφερε ο δήμαρχος.

Η ίδια εικόνα υπάρχει και στην Αλόννησο. Ο δήμαρχος Πέτρος Βαφίνης ανέφερε ότι στο νησί βρίσκονται πολλοί Εγγλέζοι, Γερμανοί, Σκανδιναβοί. «Ο Σεπτέμβριος ξεκίνησε με καλή πληρότητα. Το καλοκαίρι ήταν πάρα πολύ καλό. Πιστεύουμε ότι θα κλείσει με ιδιαίτερα θετικό πρόσημο» ανέφερε.

Κοινή πάντως, φαίνεται να είναι η διαπίστωση στα νησιά των Βορείων Σποράδων, ότι παρά τις αυξημένες αφίξεις των τουριστών, κάτι που φάνηκε και από την επιβατική κίνηση που είχε το λιμάνι του Βόλου, η οποία ήταν αυξημένη κατά 15-20%, οι τζίροι των καταστημάτων ακολούθησαν αντιστρόφως ανάλογη πορεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η οικονομική δυνατότητα των τουριστών, ιδιαίτερα των Ελλήνων, αλλά και σε σημαντικό βαθμό και των ξένων τουριστών, ήταν αισθητά μειωμένη σε σχέση με το περσινό καλοκαίρι.

Οι δήμαρχοι έκαναν λόγο για δυσκολία στις καταναλώσεις και περιορισμένους τζίρους στα καταστήματα, παρά τις αυξημένες αφίξεις των τουριστών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου