ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Πνιγμός η αιτία θανάτου του ψαροντουφεκά στη Σκιάθο

πνιγμός-η-αιτία-θανάτου-του-ψαροντουφ-320900

Σε πνιγμό απέδωσε τον θάνατο του άτυχου 49χρονου ψαροντουφεκά που βρέθηκε νεκρός προχθές το απόγευμα στις Λυγαριές Σκιάθου, η νεκροψία-νεκροτομή που διενεργήθηκε από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας.

Ο άτυχος άνδρας, όπως είναι γνωστό, είχε πάει για υποβρύχια αλιεία το βράδυ της Τρίτης αλλά δεν επέστρεψε σπίτι του, και προχθές το πρωί ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό του, οι οποίες δυστυχώς, είχαν τραγική κατάληξη μετά τον εντοπισμό του σε βραχώδη ακτή.

Η Λιμενική Αρχή Σκιάθου εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα για το τι πραγματικά συνέβη και ο 49χρονος υπήκοος Αλβανίας έχασε τόσο άδικα τη ζωή του.

Με το πόρισμα της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας, σύμφωνα με πληροφορίες απομακρύνεται το ενδεχόμενο ο άτυχος άνδρας να υπέστη κάποιο τραυματισμό που οδήγησε στον θάνατό του.

Εξάλλου, η σορός του, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έφερε εξωτερικά τραύματα. Είχε κάποιες κακώσεις στο κεφάλι, οι οποίες όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, εκτιμάται ότι δεν μπορούσαν να προκαλέσουν την απώλειά του.

Τα χτυπήματα αυτά πιθανόν προκλήθηκαν όταν τα κύματα της θάλασσας τον παρέσυραν στα βράχια ενώ είχε ήδη χάσει τη ζωή του.

Από τη νεκροψία προέκυψε ακόμη ότι η σορός του 49χρονου δεν έφερε σημάδια από κεραυνό. Έτσι απομακρύνθηκε το ενδεχόμενο ο άτυχος άνδρας να έχασε τις αισθήσεις του μέσα στη θάλασσα από πλήγμα κεραυνού.

Το βράδυ της Τρίτης που πήγε για υποβρύχια αλιεία ο θανών, επικρατούσαν άνεμοι εντάσεως 3-4 Μποφόρ, ενώ έβρεχε και υπήρχαν αστραπές.

Το ενδεχόμενο λοιπόν να έχασε τις αισθήσεις του κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας λόγω πτώσης κεραυνού, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν ένα σενάριο που δεν αποκλειόταν από την αρμόδια αρχή.

Τα μέχρι στιγμής λοιπόν στοιχεία οδηγούν τελικά στο συμπέρασμα ότι ο άτυχος ψαροντουφεκάς παρέμεινε στον βυθό της θάλασσας περισσότερο χρόνο από τον επιτρεπτό, ίσως λόγω υπερεκτίμησης των δυνατοτήτων του, με αποτέλεσμα να πνιγεί λόγω έλλειψης οξυγόνου.

Ωστόσο, από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας αναμένονται τα αποτελέσματα από τις περαιτέρω εργαστηριακές εξετάσεις, που παραγγέλθηκαν για να διαπιστωθεί εάν κάποιο πρόβλημα υγείας ήταν τελικά η αιτία που προκάλεσε το μοιραίο ή οδήγησε σε αυτό.

Η Λιμενική Αρχή Σκιάθου αναμένει το πόρισμα της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας για να ολοκληρώσει τον φάκελο της δικογραφίας. Έχει λάβει καταθέσεις από συγγενικά πρόσωπα του θανόντος και συνεχίζει την προανάκριση για τα ακριβή αίτια θανάτου του.

Η κινητοποίηση

Στο μεταξύ, η Λιμενική Αρχή Σκιάθου εκφράζει την ικανοποίησή της για τη μεγάλη κινητοποίηση από ιδιώτες και εθελοντές για τον εντοπισμό του άτυχου ψαροντουφεκά, και τη θλίψη της για μία ακόμη απώλεια ανθρώπινης ζωής.

Στην κινητοποίηση για τον εντοπισμό του 49χρονου, όπως είναι γνωστό, πήραν μέρος ερασιτεχνικά σκάφη αναψυχής, επαγγελματικά και ερασιτεχνικά θαλάσσια μοτοποδήλατα, επαγγελματικά σκάφη αναψυχής ως και θαλάσσιο ταξί.

Επιπλέον, συνέδραμε η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Σκιάθου, με συμμετοχή πέντε διασωστών για έλεγχο της χερσαίας περιοχής με συσκευή εναέριου ελέγχου – σάρωσης [DRONE], και δύο διασωστών με χρήση ταχυπλόου πνευστού σκάφους.

Έρευνες διεξήχθησαν και υποθαλάσσια με τη συμμετοχή δύτη. «Η συμβολή όλων των συμμετεχόντων, ήτοι επαγγελματιών-ερασιτεχνών και εθελοντών, υπήρξε καθοριστική και αποτελεσματική στην επιχείρηση εντοπισμού του αγνοούμενου αλιέα, αναδεικνύοντας το αίσθημα σεβασμού και διαφύλαξης του απώτερου αγαθού της ανθρώπινης ζωής, καθόσον η ανταπόκριση τόσο των επαγγελματιών όσο και των εθελοντών-διασωστών-ερασιτεχνών υπήρξε άμεση και διαρκής.

Από την Υπηρεσία μας εκφράζουμε τα ευχαριστήριά μας σε όλους τους συμμετέχοντες, κατεχόμενοι ωστόσο από αίσθημα θλίψης, λόγω της απώλειας ακόμη μίας ανθρώπινης ζωής», αναφέρει χαρακτηριστικά.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου