ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μεγάλοι πιανίστες δίνουν το παρών στo 2ο Φεστιβάλ Πιάνου Σκιάθου

μεγάλοι-πιανίστες-δίνουν-το-παρών-στo-2ο-321173

Ένα διήμερο γεμάτο με μουσική πιάνου θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι παραβρεθούν στο 2ο Φεστιβάλ Πιάνου Σκιάθου, που θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 23 και 24 Σεπτεμβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων «Μπούρτζι» του νησιού.

Το διήμερο θα ξεκινήσει Σάββατο με το Ρεσιτάλ Πιάνου στις 8.30 το βράδυ, με τον διεθνούς φήμης πιανίστα και καθηγητή του Ιονίου Πανεπιστημίου Λάμπη Βασιλειάδη. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Την επόμενη μέρα, Κυριακή, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Πιάνου θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο πιάνου για μικρούς και μεγάλους πιανίστες με τους καλλιτέχνες του φεστιβάλ.

Μέσα από το σεμινάριο πιάνου που θα πραγματοποιηθεί το πρωί, μαθητές που ασχολούνται με τη μουσική θα έχουν τη δυνατότητα να μιλήσουν με τους καλλιτέχνες για τις προοπτικές της μουσικής τους σταδιοδρομίας καθώς και να παρακολουθήσουν ανοιχτά μαθήματα πιάνου. Όλες οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα εκδηλώσεων «Μπούρτζι» με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Δηλώσεις συμμετοχής για το σεμινάριο οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν καλώντας στο 2103460830

Το Φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί στις 8.30 το βράδυ, με το ρεσιτάλ νέων καλλιτεχνών «Στα βήματα του Viktor Karpovich Merzhanov», με αποφοίτους και μεταπτυχιακούς φοιτητές του Τ.Μ.Σ. Ιονίου Πανεπιστημίου. Η είσοδος για το κοινό είναι επίσης ελεύθερη.

Μετά από την πετυχημένη προσπάθεια της περασμένης χρονιάς, το Φεστιβάλ Πιάνου στη Σκιάθο, σε συνεργασία με το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, «καλωσορίζει» τους μεταπτυχιακούς φοιτητές Μαριάννα Ρηγανά, Μαρία Βέγκου και Νίκο Λαβασά, που μαζί με τον απόφοιτο Δρ. Ανδρέα Ξενόπουλο, θα επιχειρήσουν να ερευνήσουν τα μυστικά της υψηλής αισθητικής, της ρωσικής σχολής πιάνου, όπως αυτή διδάχθηκε από τον Viktor Merzhanov, κορυφαία καλλιτεχνική προσωπικότητα της νεώτερης ιστορίας.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο καθηγητής και μαθητής του Viktor Merzhanov, Λάμπης Βασιλειάδης θα παρουσιάσει ρεσιτάλ με τίτλο «Ρομαντικός Έρωτας», όπου θα ανιχνεύσει μέσα από έργα των Feinberg, Rachmaninoff, Tschaikofsky και Chopin τις πιο τρυφερές πτυχές της ανθρώπινης ψυχής.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου