ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Λουκέτο 48 ωρών σε κρεπερί στη Σκιάθο. Δεν είχε κόψει 655 αποδείξεις

λουκέτο-48-ωρών-σε-κρεπερί-στη-σκιάθο-δε-336967

Ούτε μία ούτε δύο… 655 αποδείξεις δεν έκοψε μέσα σε ένα πενθήμερο επιχειρηματίας στη Σκιάθο και ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων επέβαλλαν 48ωρο λουκέτο.

Πρόκειται για κρεπερί στο νησί του Παπαδιαμάντη, ο ιδιοκτήτης της οποίας, σύμφωνα με τους ελέγχους κλιμακίων της ΑΑΔΕ, φέρεται να είχε «πειράξει» την ταμειακή του μηχανή με ειδικό λογισμικό. Όπως προέκυψε, για το διάστημα από 17 έως 22 Αυγούστου, δεν είχαν κοπεί 655 αποδείξεις και σε βάρος του επιχειρηματία επιβλήθηκαν κυρώσεις.

Τα νησιά των Βορείων Σποράδων έχουν βρεθεί στο επίκεντρο των ελέγχων από οικονομικούς «ράμπο» και κλιμάκια του ΙΚΑ. Οι έλεγχοι είναι συνεχόμενοι με τους επιχειρηματίες να καταγγέλλουν ότι έχουν στοχοποιηθεί.

Είναι χαρακτηριστικό ότι λουκέτα έχουν επιβληθεί ακόμη και μέσα στο Δεκαπενταύγουστο, όπως σε πολύ γνωστό μαγαζί διασκέδασης στο νησί της Σκιάθου. Διαπιστώθηκε παράβαση για 20 αποδείξεις, με αποτέλεσμα και σε αυτή την περίπτωση, εκτός από το πρόστιμο που βεβαιώθηκε στον ιδιοκτήτη, να επιβληθεί και 48ωρο λουκέτο.

Αλλά και στο Βόλο στην κορύφωση της τουριστικής κίνησης, εντοπίστηκε επιχείρηση εστίασης στο κέντρο της πόλης που είχε εκδώσει συνολικά 12 αποδείξεις. Και σε αυτή την περίπτωση οι ελεγκτές αμέσως βεβαίωσαν παράβαση και επιβλήθηκε η ποινή του 48ωρου λουκέτου.

Υπενθυμίζεται ότι η ποινή της 48ωρης διακοπής λειτουργίας επιβάλλεται στις περιπτώσεις που η επιχείρηση δεν έχει εκδώσει περισσότερες από 10 αποδείξεις ή η αξία των αποδείξεων που δεν έχει εκδοθεί ξεπερνά τα 500 ευρώ. Σε περίπτωση υποτροπής ο χρόνος του λουκέτου πολλαπλασιάζεται, ενώ σε περίπτωση βιαιοπραγίας ή άρνησης ελέγχου σε βάρος των ελεγκτών επιβάλλεται λουκέτο ενός μήνα.

Οι έλεγχοι όμως δεν αφορούν μόνο τα οικονομικά στοιχεία των επιχειρήσεων. Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται και εξόρμηση από το ΙΚΑ. Όπως κατέγραψε ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, την Παρασκευή το βράδυ, πολυπληθές κλιμάκιο ελεγκτών του ΙΚΑ από την Αθήνα «μοίρασε» εγκεφαλικά και πρόστιμα στα νησιά των Βορείων Σποράδων. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι από τους ελέγχους που έγιναν, σε κάβες, καφέ, ταχυφαγεία, καταστήματα με σουβενίρ βεβαιώθηκαν παραβάσεις για ανασφάλιστη εργασία σε τουλάχιστον δέκα επιχειρήσεις και επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 100.000 ευρώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου