ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Αλοννησιώτικος τόνος στο Ντουμπάι

αλοννησιώτικος-τόνος-στο-ντουμπάι-339046

Δυναμική επιχειρηματική δραστηριότητα αναπτύσσει η Αλοννησιώτισσα Ευμορφία Καλογιάννη, η οποία κάνει γνωστά τα τοπικά προϊόντα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ο πιο εκλεκτός μεζές της Αλοννήσου, ο τόνος, έχει φτάσει μέχρι το Ντουμπάι, χάρη στο εξαγωγικό ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί, ενώ κατακτά ήδη την ευρωπαϊκή αγορά χάρη στις προσπάθειες της δυναμικής Αλοννησιώτισσας.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Τα πρώτα δείγματα που «ταξίδεψαν» από την Αλόννησο με διερευνητική διάθεση μέχρι το μακρινό Ντουμπάι, έτυχαν θερμής αποδοχής από τους φίλους των εκλεκτών γεύσεων, με την προοπτική της μελλοντικής δημιουργίας διαύλου εμπορικής επικοινωνίας με τη συγκεκριμένη περιοχή να διαγράφεται ελπιδοφόρα.

Ενθαρρυντική είναι, ταυτόχρονα, η εξέλιξη της νέας εξαγωγικής δραστηριότητας που ξεκίνησε η κ. Καλογιάννη εξάγοντας τόνο στη Γαλλία, με πολύ θετικά σχόλια από την πλευρά των Γάλλων που έχουν ήδη γευτεί το τοπικό προϊόν, ενώ παράλληλα εκδηλώνεται ενδιαφέρον από τη Βουλγαρία αλλά και άλλες χώρες.

Η δυναμική Αλοννησιώτισσα εργάζεται ακούραστα στην οικογενειακή επιχείρηση με πολύτιμη συνεργάτιδα την κόρη της Κική, στη βιοτεχνική μονάδα μεταποίησης τόνου που δημιούργησε προωθώντας δυναμικά το προϊόν-σήμα κατατεθέν της Αλοννήσου. Παράλληλα, έχει δημιουργήσει εργαστήριο παρασκευής τοπικών παραδοσιακών γλυκών, το οποίο ήταν το πρώτο μεγάλο βήμα στην επιχειρηματική της διαδρομή.

Η επαγγελματική της δραστηριότητα ξεκίνησε το 2003 με την παρασκευή παραδοσιακών γλυκών της Αλοννήσου, τα οποία γίνονται ανάρπαστα από Έλληνες και ξένους επισκέπτες του νησιού. «Με τον τόνο άρχισα να ασχολούμαι το 2006, και το 2010 δημιουργήσαμε τις δικές μας εγκαταστάσεις, με τις δικές μας δυνάμεις, χωρίς καμία χρηματοδότηση από ευρωπαϊκά προγράμματα», όπως ανέφερε η ίδια στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Η επεξεργασία του προϊόντος γίνεται με τον παραδοσιακό τρόπο και το αποτέλεσμα δικαιώνει τις ακούραστες προσπάθειες που καταβάλλονται. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι τα προϊόντα της «Αλοννησιώτισσας» κατακτούν την ελληνική αγορά και ο τόνος φιγουράρει στα ράφια και τις προθήκες πολλών καταστημάτων σε διάφορες πόλεις.

Με πολύ μεράκι και πολύωρη καθημερινή εργασία, η κ. Καλογιάννη έχει εδραιώσει την οικογενειακή επιχείρηση, κάνοντας σταθερά βήματα στον εμπορικό χώρο. «Παλιότερα οι καταναλωτές αγόραζαν περισσότερα προϊόντα γιατί ήθελαν να έχουν απόθεμα. Σήμερα οι ποσότητες που αγοράζουν είναι περιορισμένες», επισημαίνει η ίδια, δίνοντας το στίγμα της ακούραστης προσπάθειας που καταβάλλει, παρακάμπτοντας με χαμόγελο τις εποχές της οικονομικής ύφεσης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου