ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Σημείο συνάντησης η Σκόπελος

σημείο-συνάντησης-η-σκόπελος-339304

Μεγάλος αριθμός επισκεπτών έχει κατακλύσει τη Σκόπελο στο πλαίσιο του 5ου Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος» που αρχίζει σήμερα Σάββατο 26 Αυγούστου και θα διαρκέσει έως τη Δευτέρα 28 Αυγούστου στη Σκόπελο. Συνδιοργανώνεται από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Πλέγμα» και την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων, υπό την αιγίδα του Δήμου Σκοπέλου, του ΕΟΤ και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Πολλοί θεματικοί τουρίστες επισκέπτονται το νησί για να παραβρεθούν σε αυτή τη μεγάλη γιορτή παράδοσης και πολιτισμού. Περισσότεροι από 7.500 χιλιάδες θεατές παρακολουθούν δωρεάν τις παραστάσεις και τις παράλληλες δραστηριότητες του φεστιβάλ.

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ παραδοσιακών χορών που διοργανώνεται στη χώρα μας με τη συμμετοχή τουλάχιστον 600 χορευτών από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Όραμα των διοργανωτών και της μεγάλης ομάδας των εθελοντών είναι η καθιέρωση του φεστιβάλ ως μιας ανοικτής γιορτής που θα φέρνει κοντά χορευτές και συγκροτήματα από ολόκληρο τον κόσμο, αλλά και η ανάδειξη της Σκοπέλου ως κέντρο λαϊκού πολιτισμού και παράδοσης.

Σε δηλώσεις της η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Κολυνδρίνη ανέφερε ότι: «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας και Σποράδων, έχοντας ως σκοπό, μεταξύ των άλλων την πολιτιστική ανάπτυξη της Θεσσαλίας γενικότερα, μπορούν να πραγματοποιούν δαπάνες για πολιτιστικές δραστηριότητες όταν αυτές συντελούν στην καλύτερη εκπλήρωση του σκοπού αυτού, εφόσον είναι ευρείας απήχησης. Εμείς συνεχίζουμε την προσπάθειά μας στήριξης εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται στον νομό μας, στο πλαίσιο της τουριστικής προβολής του τόπου μας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου