ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ομογενείς επενδύουν στη Σκόπελο

ομογενείς-επενδύουν-στη-σκόπελο-342571

Ευοίωνα είναι τα δεδομένα που προέρχονται από τον χώρο του real estate για τη Σκόπελο, όπου σημειώνεται αύξηση 50% στο ενδιαφέρον που εκδηλώνεται για την αγορά ακινήτων και γης. Το βλέμμα των εν δυνάμει επενδυτών στρέφεται σε εντυπωσιακές παραθαλάσσιες βίλες, εξοχικά αλλά και ακίνητα σε καλή κατάσταση στη χώρα της Σκοπέλου.

Εντύπωση προκαλεί, εξάλλου, το γεγονός ότι σημαντικό ποσοστό των ενδιαφερομένων είναι ομογενείς, παιδιά μεταναστών από την Αμερική, τη Γαλλία, τη Γερμανία, που επιθυμούν να αγοράσουν ακίνητα στο νησί των Βορείων Σποράδων.

Τα ποσά που διαθέτουν οι εν δυνάμει επενδυτές ποικίλουν από 50.000 ευρώ για οίκημα λίγων τετραγωνικών, μέχρι 1.200.000 ευρώ, για παραλιακή βίλλα πολυτελών προδιαγραφών.

«Ορισμένοι έχουν δεσμούς με το νησί, άλλοι το έχουν επισκεφτεί κατά το παρελθόν, ενώ πολλοί το γνωρίζουν για πρώτη φορά και αναζητούν ένα ακίνητο για να περνούν ξέγνοιαστες διακοπές, ήσυχα, κάτω από τον ήλιο και δίπλα στη θάλασσα», όπως αναφέρει η Δάφνη Γιέγκυ – Χλιβερού, ιδιοκτήτρια κτηματομεσητικού γραφείου στη Σκόπελο.

Η ίδια επισημαίνει ότι η κατακόρυφη αύξηση του ενδιαφέροντος παρατηρείται τον τελευταίο χρόνο και είναι ανοδική, χωρίς υπερβολή, πολλαπλάσια των δεδομένων που ίσχυαν παλαιότερα.

Στο μεταξύ, είναι προφανές ότι διευρύνεται διαρκώς ο κύκλος των ένθερμων φίλων των Βορείων Σποράδων, οι οποίοι επιθυμούν να επενδύσουν σεβαστά χρηματικά ποσά.

Άγγλοι, Ολλανδοί, Σέρβοι αλλά και Νοτιοαφρικανοί, έχουν εκφράσει κατά καιρούς ενδιαφέρον να επενδύσουν στη Σκόπελο, ενώ όπως υπογραμμίζει η κ. Χλιβερού, τα ακίνητα που τους ενδιαφέρουν βρίσκονται κατά κανόνα μέσα στον οικοδομικό ιστό της χώρας του νησιού αλλά και ευρύτερα. Οι ενδιαφερόμενοι επισκέπτονται τη Σκόπελο σε τακτά χρονικά διαστήματα, καθώς έχουν εντοπίσει το ακίνητο της επιλογής τους, και βρίσκονται σε διαπραγμάτευση, προκειμένου να ακολουθήσει το επόμενο καθοριστικό βήμα.

Τα δεδομένα που υπάρχουν στον χώρο του real estate είναι ενθαρρυντικά, ενώ, παράλληλα, προστίθενται σταδιακά και άλλοι υποψήφιοι αγοραστές στη λίστα των ενδιαφερομένων.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου