ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Οργανώνονται οι συνταξιούχοι της Σκιάθου, διεκδικώντας επίλυση των προβλημάτων τους

οργανώνονται-οι-συνταξιούχοι-της-σκι-355091

Τη βελτίωση της ζωής των συνταξιούχων και των οικογενειών τους διεκδικεί η «Ενωση συνταξιούχων Σκιάθου», προτάσσοντας μια σειρά αιτημάτων, όπως δωρεάν μετακίνηση στο Βόλο για όσους έχουν παραπεμπτικό από το Κέντρο Υγείας Σκιάθου.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η προσωρινή διοικούσα επιτροπή του σωματείου Συνταξιούχων Σκιάθου πρώην μισθωτών ιδιωτικού – δημόσιου τομέα, πρώην αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών, επιτηδευματιών, τονίζεται μεταξύ άλλων η ανάγκη επαναλειτουργίας διευρυμένου ΚΑΠΗ σε χώρο π.χ. που θα δημιουργηθεί από την μετεγκατάσταση του Κ.Υ., του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι και η δυνατότητα διαμονής σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Νοσοκομείο του Βόλου για ασθενείς και συνοδούς.

«Η κατάσταση δεν πάει άλλο, επιφυλάσσοντας για τον εαυτό μας το ρόλο του παθητικού θεατή στο συντελούμενο μαζικό έγκλημα της συντεταγμένης καταστροφής της κοινωνικής ασφάλειας από το ίδιο το κράτος. Η πείρα μας δείχνει καθαρά ότι δεν υπάρχουν σωτήρες. Ενωμένοι μπορούμε να αντισταθούμε, να τους σταματήσουμε, για τη ζωή που μας αξίζει» υπογραμμίζουν τα μέλη του συλλόγου.

Οι συνταξιούχοι του νησιού, διεκδικούν την αποκατάσταση των συντάξεών τους, την επαναφορά της 13ης – 14ης σύνταξης, την άμεση έκδοση των νέων συντάξεων, την κατάργηση των αντιασφαλιστικών – αντισυνταξιουχικών νόμων, την δωρεάν δημόσια περίθαλψη – πρόληψη, την μόνιμη και σταθερή εργασία με δικαιώματα για όλους.

Το παραπάνω πλαίσιο διεκδίκησης προέκυψε μέσα από τις γνώμες που εκφράστηκαν στη διάρκεια συζητήσεων με σκοπό την ίδρυση του αγωνιστικού, ταξικά προσανατολισμένου σωματείου. «Η σύνταξη με την ασφάλεια που παίρνουμε αποτελεί μέρος του μισθού της εργασίας μας. Να ανακεφαλαιοποιηθούν τα ασφαλιστικά ταμεία. «Ελεύθερος ανταγωνισμός» σημαίνει διά του νόμου προστατευόμενη κοινωνική ανασφάλεια» σύμφωνα με τις θέσεις που διατυπώθηκαν από συνταξιούχους της Σκιάθου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου