ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Υψηλές πληρότητες 95 -100% σε χερσαία και νησιωτική Μαγνησία

υψηλές-πληρότητες-95-100-σε-χερσαία-και-νησ-355170

Υψηλά ποσοστά πληρότητας που κυμαίνονται μεταξύ 95 και 100% σημειώνονται στην χερσαία και την νησιωτική Μαγνησία στην αιχμή της τουριστικής σεζόν, που ενισχύθηκε με τη γιορτή του Δεκαπενταύγουστου. Πλήθος επισκεπτών επιλέγουν σταθερά την περιοχή μας για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, ανεβάζοντας κατακόρυφα τους δείκτες της κίνησης στην αιχμή της τουριστικής σεζόν.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Η κίνηση βρίσκεται στα περσινά επίπεδα, όπως αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, Γιώργος Ζαφείρης, ο οποίος επισημαίνει ότι ο μέσος όρος πληρότητας φθάνει το 95% σε ανατολικό και νότιο Πήλιο. Αρκετοί Ελληνες και ξένοι τουρίστες διανύουν περίοδο διακοπών στην Μαγνησία και σύμφωνα με την εκτίμηση του κ. Ζαφείρη, δεν θα διατηρεί πέραν της φουλ σεζόν η ίδια εικόνα, παρά μόνο εάν βοηθήσουν οι καιρικές συνθήκες. Πάντως, ο ίδιος επισημαίνει ότι έχουν μειωθεί αρκετά οι μέρες παραμονής των τουριστών.

Ανάλογη εικόνα μεταφέρει ο πρόεδρος του Συλλόγου επαγγελματιών της Ζαγοράς, Θανάσης Μπαρούτας, ο οποίος τονίζει ότι φέτος επέστρεψαν δυναμικά οι Γερμανοί τουρίστες στη Μαγνησία. «Υπάρχει παντού κόσμος, είναι πολύ καλό το καλοκαίρι από άποψη κίνησης και παρά το γεγονός ότι οι τουρίστες δαπανούν λιγότερα χρήματα, έχουν, εντούτοις, κίνηση τα καταστήματα εστίασης». Ο ίδιος εκτιμά, πάντως, ότι η καλή κίνηση θα συνεχιστεί και τον Σεπτέμβριο.

Πληρότητα που αγγίζει το 100% σημειώνεται, παράλληλα, στην Σκιάθο, όπως αναφέρει ο Αλέκος Ευσταθίου, πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Σκιάθου, ο οποίος τονίζει ότι το νησί αναμένεται να διατηρήσει ανάλογη εικόνα μέχρι το τέλος Αυγούστου. Η εικόνα των αφίξεων είναι πιο ικανοποιητική σε σύγκριση με πέρυσι, ενώ όπως σημειώνει ο κ. Ευσταθίου «προσπαθούμε να επιμηκύνουμε τη σεζόν μέχρι την δεύτερη εβδομάδα του Οκτωβρίου, με επιπλέον πτήσεις από την Αγγλία».

Στην υψηλότερη κλίμακα πληρότητας βρίσκεται παράλληλα και η Σκόπελος, ενώ όπως επισημαίνει η πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Σκοπέλου, Μαίρη Διαμάντη, αγγίζει το 100% στο νησί, που παρουσιάζει ικανοποιητική τουριστική εικόνα. Η πρόεδρος των ξενοδόχων υπογραμμίζει παράλληλα ότι είναι αξιοσημείωτη η δυναμική της σεζόν, που όπως όλα δείχνουν, θα συνεχιστεί μέχρι και τις αρχές του φθινοπώρου, ενώ στο μεταξύ κάνουν ολοένα και πιο έντονη την παρουσία τους οι Ελληνες τουρίστες στο νησί.

Ικανοποιημένος δηλώνει, ταυτόχρονα, για την τουριστική εικόνα της Αλοννήσου, ο δήμαρχος του νησιού, Πέτρος Βαφίνης, ο οποίος τονίζει ότι η πληρότητα πλησιάζει το 100%, υπάρχει πολύς κόσμος στο νησί από Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές, παράλληλα με τους ξένους τουρίστες της θερινής περιόδου. Η κατανάλωση είναι περιορισμένη, όπως αναφέρουν, ταυτόχρονα, επαγγελματίες του νησιού, οι οποίοι τονίζουν ότι η κίνηση είναι ικανοποιητική, αλλά τα χρήματα που δαπανούν οι τουρίστες είναι πολύ λιγότερα σε σύγκριση με τις παλιότερες εποχές και κυρίως με τις εποχές πριν από την κρίση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου