ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Στην κλούβα της Αστυνομίας επτά καταστηματάρχες της Σκιάθου

στην-κλούβα-της-αστυνομίας-επτά-κατασ-361939

Στο Αυτόφωρο οδηγήθηκαν χθες εν μέσω της καρδιάς της τουριστικής σεζόν εφτά προσωρινά υπεύθυνοι και ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων και μπαρ στη Σκιάθο για υπερβάσεις στο ανώτερο επιτρεπόμενο όριο μουσικής.

Χθες το πρωί στο λιμάνι του Βόλου δύο περιπολικά της Αστυνομίας και ένα μεταγωγικό ανέμεναν εφτά συνολικά συνοδείες. Οι επαγγελματίες είχαν συλληφθεί τις πρώτες πρωινές ώρες.

Το γεγονός έκανε ιδιαίτερη εντύπωση όσους βρίσκονταν στο λιμάνι. Συνοδεία αστυνομικών, οι επαγγελματίες και οι εργαζόμενοι οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Βόλου στο πλαίσιο της Αυτόφωρης διαδικασίας.

Τελικά, σύμφωνα με πληροφορίες, όλοι οι συλληφθέντες αφέθηκαν προσωρινά ελεύθεροι μέχρι να οριστεί ρητή δικάσιμος.

Σε όλες ανεξαιρέτως τις περιπτώσεις, οι παραβάσεις αφορούσαν σε υπέρβαση του ανώτερου επιτρεπόμενου ορίου μουσικής.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας, χθες τις πρώτες πρωινές ώρες συνελήφθησαν πέντε ημεδαποί ηλικίας 34 έως 67 ετών ως νόμιμοι εκπρόσωποι οι τρεις, ιδιοκτήτης ο τέταρτος και προσωρινά υπεύθυνος ο πέμπτος σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Οι συλληφθέντες είχαν θέσει σε λειτουργία ηλεκτρικά στερεοφωνικά συγκροτήματα, των οποίων η ένταση μουσικής είχε υπερβεί το ανώτερο επιτρεπόμενο όριο, που είναι τα 80dB.

Επίσης, όπως έγινε γνωστό από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας, συνελήφθησαν άλλοι δύο ημεδαποί ηλικίας 46 και 48 ετών, επίσης μετά από ηχομετρήσεις σε καταστήματα της Σκιάθου.

Να επισημανθεί ότι οι παραβάτες του ανώτερου επιτρεπόμενου ορίου μουσικής τιμωρούνται με ποινή φυλάκισης έως ενός έτους και χρηματική ποινή έως 5.000 ευρώ.

Τα ανώτερα επιτρεπόμενα όρια μουσικής έχουν άμεση σχέση με τις άδειες λειτουργίας των υγειονομικών καταστημάτων.

Η υπουργική απόφαση προβλέπει μέγιστο επιτρεπόμενο όριο μουσικής τα 100 ντεσιμπέλ για τα κέντρα διασκέδασης (τα μπουζούκια και τα κλαμπ) και 80 ντεσιμπέλ για όλα τα άλλα.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου