ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Γερμανοί αντί για το νησί των ονείρων τους τη Σκιάθο, βρέθηκαν στην Σαντορίνη

γερμανοί-αντί-για-το-νησί-των-ονείρων-τ-369573

Εν μέσω της θερινής περιόδου βγαίνουν στη δημοσιότητα απίστευτες ιστορίες ταξιδιωτικών απροόπτων λόγω απροσεξίας των τουριστών ή από λάθη των αεροπορικών εταιρειών.

Μία τέτοια ιστορία καλοκαιρινής τρέλας φέρνει στο φως η γερμανική εφημερίδα Bild, με πρωταγωνιστές ένα ζευγάρι από τη Γερμανία, που για πρώτη φορά στη ζωή του ήθελε να κάνει διακοπές στο νησί των ονείρων του, τη Σκιάθο.

Επιβιβάστηκε όμως με λάθος εισιτήρια σε λάθος αεροσκάφος, που προσγειώθηκε 500 χιλιόμετρα νοτιότερα σε λάθος νησί, τη Σαντορίνη.

Μιλώντας στη Bild ο σύζυγος αναφέρει ότι στη Σκιάθο έρχεται κόσμος από όλον τον κόσμο για να φωτογραφίσει τις προσγειώσεις και απογειώσεις των αεροπλάνων επειδή γίνονται σε πολύ χαμηλό ύψος από την παραλία.

«Κάναμε την κράτηση στις 21 Ιουλίου και όταν κατεβήκαμε από το αεροπλάνο, βρεθήκαμε στη Σαντορίνη, βάλαμε τα κλάματα από απογοήτευση, νομίσαμε ότι Σαντορίνη ονομάζονταν το αεροδρόμιο της Σκιάθου».

Και το σχόλιο της εφημερίδας: η εμπιστοσύνη είναι καλή, ο έλεγχος όμως είναι καλύτερος.

FAZ: Κέρδη για τη Fraport χάρη στα 14 ελληνικά αεροδρόμια

Και μιας ο λόγος για τα αεροδρόμια της Σκιάθου και της Σαντορίνης, τα οποία διαχειρίζεται μαζί με άλλους 12 περιφερειακούς αερολιμένες από τον περασμένο Απρίλιο η Fraport Greece, η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine σε άρθρο της μας ενημερώνει ότι η μητρική Fraport κατάφερε να αυξήσει τον τζίρο της το προηγούμενο εξάμηνο χάρη και στα 14 ελληνικά αεροδρόμια.

«Το κέρδος αυξήθηκε κατά 38% και άγγιξε τα 128 εκ. ευρώ χάρη, μεταξύ άλλων, σε ένα πολύ καλύτερο οικονομικό αποτέλεσμα. Σε αυτό συνέβαλαν τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της Ελλάδας, που από τις 11 Απριλίου βρίσκονται υπό τον έλεγχο της Fraport. Ο αριθμός των επιβατών συνολικά», συνεχίζει ο αρθρογράφος, «αυξήθηκε κατά 12% και έφτασε τους 9,6 εκ. επιβάτες».

Πηγή: Deutsche Welle

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου