ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Αλοννησιώτης από καρδιάς

αλοννησιώτης-από-καρδιάς-385127

Η συντριπτική πλειοψηφία των τηλεθεατών τον έχει συνδέσει με τη δημοφιλή παρέα των «Ράδιο Αρβύλα» αλλά για τους κατοίκους της Αλοννήσου είναι ο Στάθης, ο δικός τους άνθρωπος. Ο Στάθης Παναγιωτόπουλος, περί του οποίου ο λόγος, είναι Αλοννησιώτης από καρδιάς και τον συνδέουν, παράλληλα, δεσμοί καρδιάς με το νησί. Λάτρης της Παλιάς Χώρας, όπου διατηρεί σπίτι από το 1999, της αυτόνομης κατάδυσης και της θέας στο απέραντο γαλάζιο, ο ιδιαίτερα γνωστός και αγαπητός Στάθης, επιδιώκει να βρίσκεται σε κάθε ευκαιρία στα γνώριμα σοκάκια του νησιού.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Ο ίδιος συνδέεται με το νησί από πολύ μικρή ηλικία και, όπως αποκαλύπτει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο συνονόματος παππούς του υπηρέτησε για πολλά χρόνια στην Αλόννησο ως αστυνομικός. Στο ίδιο νησί γεννήθηκε και έκλεισε τον κύκλο της ζωής του ο πατέρας του Νέρων, ενώ ο ίδιος έχει συνδέσει αγαπημένες μνήμες με την Αλόννησο της καρδιάς του.

Ο Στάθης Παναγιωτόπουλος στηρίζει ένθερμα την Αλόννησο, συμμετέχοντας σε καμπάνιες προώθησης και προβολής με πολύ μεγάλη επιτυχία. Παρά το φορτωμένο πρόγραμμά του, πάντα βρίσκει την ευκαιρία να επισκεφτεί το νησί που τον εκφράζει, που γεμίζει την ψυχή του με όμορφα συναισθήματα. «Η Αλόννησος, είναι ο τόπος μου, εδώ βρίσκω τον εαυτό μου, εδώ είμαι εγώ», δηλώνει αυθόρμητα.

Οι μνήμες του ως παιδί είναι έντονες και θυμάται χαρακτηριστικά ότι «ο πληθυσμός ήταν λιγότερος και η μορφολογία του νησιού αρκετά διαφορετική», αλλά οι εντυπώσεις και το συναίσθημα παραμένουν αναλλοίωτα. Το καλοκαίρι θα το περάσει στο νησί, με διήμερα ή τριήμερα διαλείμματα στη Θεσσαλονίκη. «Βρίσκομαι στο νησί από τις 8 Ιουνίου και ασχολούμαι με την αυτόνομη κατάδυση εδώ και χρόνια επαγγελματικά, είμαι εκπαιδευτής Scuba diving και βουτάω, πάω βόλτες, οι μέρες περνούν ήρεμα και χαλαρά» τονίζει ο ίδιος.

Δηλώνει γοητευμένος από τις φυσικές καλλονές της Αλοννήσου, ενώ δεν παραλείπει να υπογραμμίσει ότι εκεί βρίσκεται ο παράδεισος για τους φίλους της κατάδυσης και πρέπει να γίνει στοχευμένη τουριστική προώθηση του νησιού. «Είναι νησί που ενδείκνυται ειδικά για τους φίλους του θαλάσσιου και του καταδυτικού τουρισμού, έχει πάρα πολύ ωραία μέρη για να δει κανείς, απλώς στην Ελλάδα δεν γνωρίζουν πολύ την αυτόνομη κατάδυση. Έχει ακόμη πολύ δρόμο ο συγκεκριμένος τομέας , αλλά η Αλόννησος είναι από τους κορυφαίους τόπους, όπως όλες οι Σποράδες, το Πήλιο και ο Παγασητικός» τονίζει.

Παντού υπάρχουν διάσπαρτα ναυάγια από την αρχαιότητα μέχρι τα πρόσφατα χρόνια κι όπως σημειώνει ο ίδιος «αν ανοίξουν τα ναυάγια για να τα βλέπει ο κόσμος, αυτόματα είναι και μια μορφή αστυνόμευσης, γιατί ο δύτης ποτέ δεν θα απλώσει το χέρι του για να αρπάξει κάτι. Απαγορεύοντας, αντίθετα, την πρόσβαση στους δύτες, επιτρέπεις πολύ απλά την πρόσβαση στους αρχαιοκάπηλους». Πάγια θέση του είναι ότι ο καταδυτικός τουρισμός μπορεί να δημιουργήσει νέες προοπτικές για το νησί, και προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση είναι αναγκαία η συνδρομή της πολιτείας.

Πάνω στο μηχανάκι με φίλο του στους δρόμους της Αλοννήσου

Ο Στάθης Παναγιωτόπουλος σε παιδική ηλικία

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου