ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Μουσείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς στη Γλώσσα

μουσείο-πολιτιστικής-κληρονομιάς-στ-401433

Λειτουργεί με καλοκαιρινό ωράριο για τους επισκέπτες

Με καλοκαιρινό ωράριο λειτουργεί το Μουσείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς και η βιβλιοθήκη «Περσεύς Αθηναίος» στη Γλώσσα Σκοπέλου, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι επισκέπτες.

Το Μουσείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Ιδρύματος Ελληνισμού και η δανειστική βιβλιοθήκη του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Περσεύς Αθηναίος», έχουν μια ελληνική ανοιχτή αγκαλιά στην Γλώσσα Σκοπέλου, για τους Έλληνες και ξένους φίλους τους.

«Η είσοδος και η χρήση των υπηρεσιών του μουσείου είναι απολύτως δωρεάν, όπως δωρεάν είναι ο πολιτισμός και η αγάπη. Οι επισκέπτες είναι ευπρόσδεκτοι να χαρούν τα εκθέματα, να μελετήσουν στη βιβλιοθήκη, να χρησιμοποιήσουν ηλεκτρονικό υπολογιστή, να διαβάσουν ή και να γεμίσουν γαλάζιο με τη θέα από τον «Εξώστη του Αιγαίου» και να απολαύσουν ένα κέρασμα στο αίθριο. Επιστήμονες, οικογένειες, νέοι και παιδιά: Η αγκαλιά της Ελλάδας είναι δική σας», υπογραμμίζουν οι υπεύθυνοι του χώρου.

Παράλληλα, μια νέα σειρά παιδικών βιβλίων θα κρατήσει συντροφιά σε όλα τα παιδιά που περνούν το καλοκαίρι τους στο αίθριο του μουσείου.

Το κτήριο του μουσείου κτίσθηκε το 1926 και αναπαλαιώθηκε το 2007 από Σκοπελίτες μαστόρους. Το ωράριο λειτουργίας είναι καθημερινά 10π.μ. έως 1μ.μ. και Τετάρτη – Παρασκευή – Κυριακή απόγευμα 7μ.μ. έως 9μ.μ. Τη Δευτέρα είναι κλειστό. Υπεύθυνη του μουσείου είναι η Σμαράγδα Τακτικού.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου