ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Οχι των νησιών στην πλαστική σακούλα

οχι-των-νησιών-στην-πλαστική-σακούλα-401457

Μετά την Αλόννησο, σε τροχιά μείωσης της πλαστικής σακούλας και η Σκιάθος .

Επιτυχία σημείωσαν οι εναρκτήριες δράσεις του προγράμματος κατάργησης της πλαστικής σακούλας που υιοθετεί η Σκιάθος, ακολουθώντας το παράδειγμα της Αλοννήσου, με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και την αναζήτηση νέων δρόμων για την ανάδειξη των φυσικών καλλονών του νησιού.

Το πρόγραμμα ASAP που χρηματοδοτείται από την πρωτοβουλία BeMed – Beyond Plastic Med, το Ίδρυμα Thalassa, τον Δήμο Σκιάθου, το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS και υποστηρίζεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «H Σκιάθος», έχει ως στόχο τη μείωση της πλαστικής σακούλας στο νησί, μέσα από την υλοποίηση ολοκληρωμένων δράσεων, και θα διαρκέσει 14 μήνες.

Το εναρκτήριο λάκτισμα δόθηκε στην παραλία Ξανέμου όπου και υλοποιήθηκε συμβολικός καθαρισμός από μαθητές και εκπαιδευτικούς του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σκιάθου, εκπροσώπους της τοπικής δημοτικής αρχής, του Ιδρύματος Thalassa, του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Σκιάθος» και του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS.

Στη συνέχεια η τοπική κοινωνία της Σκιάθου έδωσε το «παρών» σε συνάντηση ενημέρωσης για τους στόχους, τις δράσεις και τα επόμενα βήματα του προγράμματος A.S.A.P. Στη συνάντηση πήραν μέρος εκπρόσωποι του Ιδρύματος Thalassa, του Δήμου Σκιάθου, του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Σκιάθος», των super market του νησιού, των ιδιοκτητών ξενοδοχείων και ενοικιαζόμενων δωματίων, του τοπικού σώματος Οδηγισμού, του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS κ.ά., αποδεικνύοντας με τον πιο εμφατικό τρόπο το ενδιαφέρον τους και τη δέσμευσή τους για τη βέλτιστη υλοποίηση του προγράμματος, και τη μετατροπή της Σκιάθου σε νησί χωρίς πλαστικές σακούλες.

Το τριήμερο ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στην Αλόννησο, όπου συνεχίζεται το πρόγραμμα «Αλόννησος χωρίς πλαστικές σακούλες», προκειμένου να υπάρξει δικτύωση και ανταλλαγή καλών πρακτικών ανάμεσα στα δύο γειτνιάζοντα νησιά.

Επόμενα βήματα, μέχρι την ακόλουθη προγραμματισμένη επίσκεψη στη Σκιάθο, θα είναι η αποτύπωση των απόψεων κατοίκων, επιχειρηματιών κι επισκεπτών, μέσα από τη συμπλήρωση σχετικών ερωτηματολογίων και η συνέχιση της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησής τους μέσα από τη διάχυση του προγράμματος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου