ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Φρένο… στην after διασκέδαση

φρένο-στην-after-διασκέδαση-403455

Τέλος η after διασκέδαση στη Σκιάθο. Παρέμβαση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, μετά από καταγγελίες ξενοδόχων και κατοίκων του νησιού, για την πιστή τήρηση του ωραρίου λειτουργίας των club και των κέντρων διασκέδασης. Στο «πόδι» επαγγελματίες της εστίασης, οι οποίοι κάνουν λόγο για «χτύπημα» στην καρδιά του καλοκαιριού, που θα επιφέρει μείωση των εσόδων τους και απώλεια θέσεων εργασίας.

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Στις επώνυμες καταγγελίες που έγιναν στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη γίνονταν λόγος για όχληση των πελατών ξενοδοχείων αλλά και περιοίκων από τη μη τήρηση των ωρών κοινής ησυχίας. Το υπουργείο με τη σειρά του μεταβίβασε στο Αστυνομικό Τμήμα Σκιάθου κατεπείγον έγγραφο, ζητώντας την εντατικοποίηση των ελέγχων και εφιστώντας την προσοχή για πιστή τήρηση των όσων προβλέπονται, όσον αφορά το ωράριο λειτουργίας που προβλέπει κλείσιμο στις 04.00.

Το υπηρεσιακό έγγραφο του υπουργείου λειτούργησε ως συναγερμός. Από την προηγούμενη Παρασκευή μέχρι και χθες ξεκίνησαν έλεγχοι-σκούπα, τόσο για την ηχορύπανση όσο φυσικά και για την τήρηση του ωραρίου λειτουργίας σε κλαμπ και άλλους χώρους διασκέδασης. Σύμφωνα με πληροφορίες, μαζί με τα συνεργεία της αστυνομίας, στους ελέγχους συνεπικουρούν και δημοτικοί αστυνομικοί.

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου μόνο, ελέγχθηκαν σχεδόν τα μεγαλύτερα γνωστά κλαμπ του νησιού. Βεβαιώθηκαν παραβάσεις για ηχορύπανση και κινήθηκαν οι διαδικασίες των προστίμων όπως προβλέπει ο νόμος, ενώ έγιναν συστάσεις για το ωράριο λειτουργίας με την υπόμνηση ότι δεν θα υπάρξει ανοχή σε φαινόμενα λειτουργίας των κλαμπ μέχρι τις 6 το πρωί. «Όπου δεν τηρούνται τα όσα προβλέπει ο νόμος θα βεβαιώνονται πρόστιμα. Η νομοθεσία είναι σαφής», είναι το μήνυμα που κατ’ εντολή του Υπ. Προστασίας του Πολίτη δόθηκε και στους ντόπιους και τους ξένους επαγγελματίες του νησιού.

Οι έλεγχοι σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις κυρίως στους ιδιοκτήτες των μεγάλων κλαμπ που είναι ανοιχτά, και στα οποία συγκεντρώνεται ντόπιοι, αλλά και τουρίστες νεαρής ιδίως ηλικίας, που θέλουν να διασκεδάσουν μέχρι πρωίας.

Οσοι θίγονται υποστηρίζουν πως «τέτοιες αποφάσεις θα οδηγήσουν σε λουκέτο αρκετές επιχειρήσεις, διότι θα μειωθούν τα έσοδά τους και δεν θα μπορούν να αντέξουν τον ανταγωνισμό με άλλες επιχειρήσεις σε άλλα νησιά».

Πολλοί μάλιστα επαναφέρουν στο μυαλό τους τον περιβόητο νόμο Παπαθεμελή, που είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων πριν από 23 χρόνια, όταν εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στην ουσία όμως η εφαρμογή του -ειδικά στις τουριστικές περιοχές- εδώ και χρόνια είχε αδρανήσει, ή τουλάχιστον υπήρχε μία σχετική ανοχή.

Ο νόμος είχε σκοπό να περιορίσει την ηχορύπανση στον αστικό χώρο τις καθημερινές ημέρες. Έτσι, υποχρέωνε αφενός τα μαγαζιά να κλείνουν στις 2 μετά τα μεσάνυχτα και τον κόσμο που είχε βγει να διασκεδάσει, να πάει για… ύπνο.

Τα κλιμάκια των αστυνομικών πήγαιναν σε μπαρ, κλαμπ και μπουζούκια, και αν ακουγόταν μουσική μετά τις δύο, τους ζητούσαν να την κλείσουν. Όσοι δεν συμμορφώνονταν, τιμωρούνταν, ενώ οι πελάτες διαμαρτύρονταν, επειδή δεν μπορούσαν να συνεχίσουν την έξοδό τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου