ΣΠΟΡΑΔΕΣ

20 μήνες φυλάκιση για την επίθεση στην 30χρονη

20-μήνες-φυλάκιση-για-την-επίθεση-στην-30χ-411997

Ποινή φυλάκισης 20 μηνών με τριετή αναστολή επέβαλε χθες το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου στον 21χρονο Αλβανό, που συνελήφθη από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σκιάθου για την επίθεση σε βάρος 30χρονης εργαζόμενης στη Σκιάθο, που συνέβη την περασμένη Παρασκευή.

Ο Εισαγγελέας έδρας έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο για την κατηγορία της πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης. Αθώος, ωστόσο, έλεγε και επαναλάμβανε ότι είναι ο 21χρονος Αλβανός, ακόμη και μετά την απόφαση του Αυτοφώρου, τονίζοντας ότι η παθούσα δεν τον αναγνώρισε όταν τον είδε την πρώτη φορά στο Αστυνομικό Τμήμα.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι στο σώμα του δεν είχε κανένα σημάδι εκδοράς, όπως η παθούσα είπε ότι είχε ο δράστης, και ότι όταν τον αναζητούσαν στο σπίτι του οι αστυνομικοί έψαχναν για έναν άλλο άνδρα και τον ρωτούσαν αν τον φιλοξενεί.

«Θα ήμουν τρελός ενώ έχω σχέση με κοπέλα εδώ και δύο χρόνια να προέβαινε σε μία τέτοια πράξη. Για ποιο λόγο να το έκανα αυτό; Οι γονείς μου αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας», ανέφερε.

Βασικό στοιχείο στο οποίο στηρίχθηκε η πολιτική αγωγή για να αποδείξει την ενοχή του 21χρονου ήταν μία φωτογραφία του στο facebook προ τεσσάρων μηνών στην οποία ο κατηγορούμενος φαινόταν να έχει μούσι και να φοράει ένα χρυσό δαχτυλίδι.

Ο κατηγορούμενος ρωτήθηκε από την έδρα γιατί πήγε στο κομμωτήριο δύο ώρες μετά την επίθεση και σε μία περιστροφή του λόγου του ανέφερε ότι κουρεύτηκε επειδή είχε μούσι.

«Γλώσσα λανθάνουσα αλήθεια λέγει», είπε ο Εισαγγελέας έδρας εκτιμώντας ότι ο 21χρονος είναι ένοχος, καθώς ο κατηγορούμενος νωρίτερα υποστήριζε ότι ξυρίζεται αρκετά συχνά για να έχει μούσι επικαλούμενος τις ανάγκες της εργασίας του.

Εξάλλου, εξεταζόμενη από το δικαστήριο η παθούσα αναγνώρισε στο πρόσωπο του 21χρονου τον δράστη της επίθεσης, την οποία περιέγραψε με λεπτομέρειες, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι εκείνος την τραυμάτισε στον λαιμό από το δαχτυλίδι που φορούσε. Ως μάρτυρας πολιτικής αγωγής εξετάστηκε και ο πεθερός της.

Αντίστοιχα ως μάρτυρες υπεράσπισης εξετάστηκε η μητέρα του 21χρονου και φίλος του, που και οι δυο επέμειναν στην αθωότητά του. Ο συνήγορος υπεράσπισης επισήμανε ότι από την προανακριτική διαδικασία προκύπτουν πολλά κενά και αμφιβολίες για την ενοχή του κατηγορουμένου.

Ο 21χρονος είχε λευκό ποινικό μητρώο και γι’ αυτό το δικαστήριο του αναγνώρισε τη δυνατότητα η ποινή του να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου