ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Πρότυπο νεανικής επιχειρηματικότητας δύο αδελφές στην Αλόννησο

πρότυπο-νεανικής-επιχειρηματικότητα-412004

Επιτομή της εμπνευσμένης νεανικής επιχειρηματικότητας είναι το σημαντικό βήμα που έκαναν από κοινού δύο δυναμικά νεαρά κορίτσια, οι αδελφές Ελένη Γκαλίπη και Νιόβη Γκαλίπη, οι οποίες έκαναν την κρίση ευκαιρία, δίνοντας το στίγμα τους στην Αλόννησο.

Οι δύο νεαρές επιχειρηματίες, δημιούργησαν πριν από τρία χρόνια στην Παλιά χώρα της Αλοννήσου το δικό τους κατάστημα με κοσμήματα, ρούχα, παπούτσια, το οποίο αναδεικνύει και προωθεί τους Έλληνες designers στους επισκέπτες του νησιού, προσελκύοντας το ενδιαφέρον των ξένων τουριστών και παράλληλα διαδικτυακών μέσων με διεθνή απήχηση.

Το παράδειγμα των δύο κοριτσιών, που επέλεξαν την παραμονή στα πάτρια αντί για τη μετανάστευση στο εξωτερικό, χαρακτηρίζεται απολύτως επιτυχημένο, σε μια περίοδο κατά την οποία οι έξυπνες επιχειρηματικές ιδέες με προοπτική είναι το ζητούμενο.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η Ελένη Γκαλίπη, υπογραμμίζει ότι και οι δύο είχαν εργαστεί προηγουμένως σε καταστήματα με κοσμήματα, τους αρέσει η συγκεκριμένη δραστηριότητα, ενώ τονίζει ότι «πρέπει να έχεις προϋπηρεσία πριν κάνεις ένα βήμα».

Οι δεσμοί καρδιάς που τις συνδέουν με την Αλόννησο, τόπο καταγωγής της μητέρας τους, είναι ακατάλυτοι. Το νησί συνδέθηκε με τα καλοκαίρια των παιδικών τους χρόνων και στη συνέχεια η οικογένεια μετακόμισε από τον Βόλο όπου έζησε για κάποιο διάστημα, στην Αλόννησο, όπου τα δύο κορίτσια ολοκλήρωσαν τον σχολικό κύκλο.

Η Ελένη, η οποία έχει σπουδάσει πληροφορική, μοιράζει τον χρόνο της μεταξύ Γρεβενών και Αλοννήσου, και η Νιόβη, που είναι φωτογράφος, μεταξύ Αθηνών και Αλοννήσου αντίστοιχα. «Είναι δύσκολα στην Αλόννησο τον χειμώνα, όπως και να το κάνεις», σχολιάζει η πρωτότοκη, ενώ σημειώνει παράλληλα ότι τα τρία τελευταία χρόνια, το κοινό επιχειρηματικό βήμα έχει μονοπωλήσει το ενδιαφέρον τους.

Η συγκεκριμένη προσπάθεια είναι η απάντηση των δύο κοριτσιών απέναντι στην κρίση και την ανεργία, με την Ελένη να τονίζει με αφοπλιστική ειλικρίνεια: «Δεν είχαμε κάτι άλλο να κάνουμε, και απλά βάλαμε το μυαλό μας να σκεφτεί».

Η απήχηση είναι θετική, οι επισκέπτες της Αλοννήσου ανεβαίνουν στην παλιά χώρα για να σεργιανίσουν στα σοκάκια, να απολαύσουν τη θέα από ψηλά και να δουν από κοντά τις εμπνευσμένες προτάσεις των δύο κοριτσιών, που δίνουν το δικό τους στίγμα στον χώρο του σύγχρονου επιχειρείν.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου