ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Αγώνας δρόμου στη Σκόπελο για την αποκομιδή απορριμμάτων

αγώνας-δρόμου-στη-σκόπελο-για-την-αποκ-413360

Σε αγώνα δρόμου έχει επιδοθεί από το Σάββατο το ελάχιστο διαθέσιμο μόνιμο προσωπικό της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Σκοπέλου, δέκα μόλις άτομα, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η αποκομιδή των απορριμμάτων σε όλο το εύρος του νησιού. Τα οχήματα της Υπηρεσίας Καθαριότητας βγήκαν στους δρόμους προκειμένου να συγκεντρωθούν και να απομακρυνθούν τα σκουπίδια, με το μόνιμο προσωπικό να δουλεύει σε διπλές βάρδιες, μέχρι χθες τουλάχιστον, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

Ο δήμαρχος Σκοπέλου, Χρήστος Βασιλούδης, δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για να γίνει η αποκομιδή, παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες που υπάρχουν, λόγω έλλειψης προσωπικού και της στάσης εργασίας των συμβασιούχων. «Δίκιο έχει ο κόσμος, καλοκαίρι είναι, υπάρχουν πολλοί επισκέπτες στο νησί και πρέπει να είναι καθαρό. Γίνεται αποκομιδή, παρά τις τεράστιες δυσκολίες, διότι εκείνο που προέχει είναι η δημόσια υγεία και η κάλυψη των αναγκών του νησιού, που πολλαπλασιάζονται λόγω του καλοκαιριού», επεσήμανε ο ίδιος.

Πάγια θέση του κ. Βασιλούδη είναι ότι πρέπει να επιλυθούν τα αιτήματα των συμβασιούχων, αλλά ταυτόχρονα, εκείνο που προέχει είναι η διασφάλιση της δημόσιας υγείας. «Από τη στιγμή που έχει ξεκινήσει ο τουρισμός, δεν μπορούν οι ξένοι που έρχονται στη Σκόπελο να ζουν με τα σκουπίδια, αντιλαμβάνεστε ότι για μας είναι μονόδρομος», είπε χαρακτηριστικά.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου