ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ταλαιπωρία τουριστών στα νησιά

ταλαιπωρία-τουριστών-στα-νησιά-421362

Συνάντηση με τον υφυπουργό ναυτιλίας Νεκτάριο Σαντορινιό θα έχουν οι δήμαρχοι των τριών νησιών των Βορείων Σποράδων μεθαύριο Παρασκευή 23 Ιουνίου στις 10 το πρωί, προκειμένου να συζητήσουν το θέμα της έλλειψης βραδινού ακτοπλοικού δρομολόγιου, για την εξυπηρέτηση των τουριστών που ταξιδεύουν αεροπορικώς.

Προηγουμένως, οι δήμαρχοι Σκιάθου, Δημήτρης Πρεβεζάνος, Σκοπέλου Χρήστος Βασιλούδης και Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης, έκρουσαν εγγράφως τον κώδωνα του κινδύνου, στους εκπροσώπους της πολιτείας, αφήνοντας να εννοηθεί, με σχετική επιστολή, ότι η ταλαιπωρία που υφίστανται οι ξένοι επισκέπτες, ενδέχεται να έχει σοβαρές επιπτώσεις στον τουρισμό των τριών νησιών.

Οι δήμαρχοι γίνονται, στο μεταξύ, αποδέκτες παραπόνων, από τουρίστες, επαγγελματίες και τουρ οπερέϊτορς, ενώ όπως αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο δήμαρχος Σκοπέλου, Χρήστος Βασιλούδης, «όσοι φθάνουν με το βραδινό δρομολόγιο πτήσεων στο αεροδρόμιο της Σκιάθου, αναγκάζονται να διανυκτερεύσουν στη Σκιάθο ή να μην επιλέξουν τα δικά μας νησιά ως τόπο διακοπών. Όπως αντιλαμβάνεστε, προσθέτει ο ίδιος, το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό και πρέπει να διευθετηθεί».

Στόχος και προσδοκία των τριών δημάρχων είναι να δοθεί λύση στο πρόβλημα που προκαλεί αναστάτωση και ταλαιπωρία για πολλούς ξένους τουρίστες και κατά συνέπεια το ζητούμενο είναι να υπάρξει συντονισμός ανάμεσα στις πτήσεις και τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου