ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Εργασίες συντήρησης στο οδικό δίκτυο της Σκιάθου

εργασίες-συντήρησης-στο-οδικό-δίκτυο-431332

Σημαντικές παρεμβάσεις που αποσκοπούν στην ασφαλή μετακίνηση ανθρώπων και εμπορευμάτων, πραγματοποιεί στο οδικό δίκτυο της Σκιάθου και στους τομείς ευθύνης της η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων.

Ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες συντήρησης του Οδικού Δικτύου αρμοδιότητας ΠΕ Μαγνησίας στη Σκιάθο. Οι εργασίες που εκτελέστηκαν αναλυτικά είναι:

α) Καθαρισμός ερεισμάτων-κοπή χόρτων στο τμήμα Σκιάθος-Κουκουναριές (14 km)

β) Διαγράμμιση (Οριζόντια σήμανση) στα τμήματα Σκιάθος-Κουκουναριές και Τρούλος-Παναγία Εικονίστρια (20 km)

γ) Αποκατάσταση ερείσματος λόγω υποσκαφής-καθίζησης στην περιοχή Μεγάλη Άμμος

Έπεται η βαφή των κρασπέδων των πεζοδρομίων της Εθνικής Οδού Σκιάθος Κουκουναριές με αντανακλαστική βαφή για την βελτιστοποίηση της ορατότητας και την αποτροπή τροχαίων ατυχημάτων.

Η διαγράμμιση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της βελτίωσης της ασφάλειας των διερχόμενων αυτοκινήτων, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που έχει ξεκινήσει η καλοκαιρινή σεζόν και αναμένεται αύξηση της κυκλοφορίας των οχημάτων. Η εν λόγω διαγράμμιση γίνεται αποκλειστικά με μηχανήματα και προσωπικό από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων.

Παράλληλα ολοκληρώθηκε και η κοπή χόρτων στα ερείσματα εκατέρωθεν του οδοστρώματος, με σκοπό την ασφάλεια των διερχόμενων αυτοκινήτων.

Σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Δωροθέα Κοιλυνδρίνη ανέφερε «Προέχει η ασφαλής διέλευση οδηγών και οχημάτων τόσο από το εθνικό, όσο και από το επαρχιακό οδικό δίκτυο που ανήκει στην αρμοδιότητά μας. Ως Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων και πάντα σε αγαστή συνεργασία με τον Περιφερειάρχη κ. Αγοραστό, τον εντεταλμένο σύμβουλο Σποράδων Νήσων κ. Πλωμαρίτη και τον Δήμαρχο Σκιάθου, υλοποιούμε έργα που στοχεύουν στην ασφάλεια των οδηγών και κυρίως κατά τη θερινή περίοδο που η Νησιωτική και Ηπειρωτική Μαγνησία θα δεχθεί μεγάλο όγκο επισκεπτών και οχημάτων. Κάνουμε ότι είναι δυνατόν για ένα απόλυτα ασφαλές οδικό δίκτυο, τόσο στα νησιά μας, όσο και στον ορεινό όγκο της Ηπειρωτικής Μαγνησίας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου