ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Με τα χέρια η αποκομιδή απορριμμάτων στη Σκόπελο

με-τα-χέρια-η-αποκομιδή-απορριμμάτων-σ-444315

Εργαζόμενοι «βουτούν» στους κάδους απορριμμάτων, παίρνουν τις σακούλες σκουπιδιών με τα χέρια, τις βάζουν στην καρότσα του αγροτικού και, όταν αυτή γεμίσει, αναγκάζονται να πηγαίνουν μέχρι τη χωματερή και μετά να επιστρέφουν για να συνεχίσουν την αποκομιδή…

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Στον Δήμο Σκοπέλου, τις τελευταίες ημέρες η αποκομιδή των απορριμμάτων γίνεται με τα χέρια από εργαζόμενους της Υπηρεσίας Καθαριότητας, καθώς και τα τρία απορριμματοφόρα έχουν βγει εκτός υπηρεσίας.

Ο δήμος είχε στη διάθεσή του τρία απορριμματοφόρα. Το ένα έχει υποστεί βλάβη εδώ και καιρό και βρίσκεται στην αποθήκη προκειμένου να αποσυρθεί.

Η αποκομιδή γινόταν με δύο απορριμματοφόρα, που όμως παρουσίασαν επίσης μηχανική βλάβη. Το ένα έχει σταλεί στη Λάρισα προκειμένου να αποκατασταθεί, και μόλις επιστρέψει θα φύγει και το δεύτερο.

«Προς το παρόν, η αποκομιδή των απορριμμάτων γίνεται με μικρά αυτοκίνητα του δήμου. Τους κάδους αδειάζουν με τα χέρια οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, που έχουν βάλει πλάτη προκειμένου να μην υπάρξει πρόβλημα με τα σκουπίδια στο νησί», ανέφερε ο δήμαρχος, Χρήστος Βασιλούδης.

Ήδη από τον δήμο οι βάρδιες έχουν αυξηθεί σε δύο καθημερινά, προκειμένου να μη γεμίζουν ασφυκτικά οι κάδοι. Αποκομιδή γίνεται τόσο το πρωί όσο και το βράδυ, έστω και μετ’ εμποδίων.

Σύμφωνα με τον κ. Βασιλούδη, ο δήμος προσπαθεί εδώ και ενάμιση χρόνο να προμηθευτεί νέο μεγάλο απορριμματοφόρο και δύο μικρότερα για να μπορέσει να αντιμετωπίσει τις ανάγκες του στον τομέα της καθαριότητας, ανανεώνοντας τον πεπαλαιωμένο στόλο απορριμματοφόρων που συχνά-πυκνά «βγάζει» βλάβες. «Δυστυχώς οι διαδικασίες είναι χρονοβόρες, πετύχαμε και στις αλλαγές του νόμου για τους διαγωνισμούς και τις προμήθειες, και μόλις αυτή την περίοδο καταφέρνουμε να ολοκληρώσουμε τον φάκελο», είπε ο κ. Βασιλούδης.

Για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, το νησί περιμένει τους πρώτους τουρίστες, με τις ανάγκες στον τομέα της καθαριότητας να αυξάνονται. Ο κ. Βασιλούδης, ζήτησε χθες εγγράφως από τον Δήμο Βόλου να συνδράμει με τη διάθεση ενός απορριμματοφόρου το νησί για τον επόμενο ένα μήνα, προκειμένου να γίνεται η αποκομιδή των απορριμμάτων.

Σήμερα, στη μία το μεσημέρι, συνεδριάζει εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου για να εγκρίνει τη διάθεση απορριμματοφόρου στον Δήμο Σκοπέλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου