ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Επιστρέφει στη Σκόπελο το «Μάμα μία»

επιστρέφει-στη-σκόπελο-το-μάμα-μία-449302

Στην κατεύθυνση του δεύτερου κύκλου γυρισμάτων στρέφεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρία παραγωγής της διάσημης χολιγουντιανής ταινίας «Μάμα μία», που έσπασε ταμεία, κάνοντας τον γύρο του κόσμου.

Η ταινία «Mάμα μια», που είναι βασισμένη στα τραγούδια των Αbba, επιστρέφει με ένα σίκουελ, δέκα χρόνια μετά την πρώτη ταινία που ανέδειξε διεθνώς τις ομορφιές της Σκοπέλου, της Σκιάθου και της Νταμούχαρης και έφερε στα ταμεία πάνω από 600 εκατ. δολάρια εισπράξεις. Η νέα ταινία θα ονομαστεί «Mamma Mia: Here We Go Again», ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες που έγιναν γνωστές, οι διάσημοι ηθοποιοί Μέριλ Στριπ, Πιρς Μπρόσναν, Κόλιν Φερθ και Αμάντα Σεϊφριντ θα ενσαρκώσουν τους ίδιους ρόλους.

Η ταινία αφηγήθηκε την ιστορία μιας νύφης που ήθελε πριν τον γάμο να βρει τον πραγματικό της πατέρα. Η ιστορία διαδραματίστηκε σε ένα ελληνικό νησί που στην ταινία είχε την ονομασία «Kαλοκαίρι», και όπως αναφέρουν τα ξένα μέσα, η συνέχεια θα γυριστεί πάλι στις ίδιες περιοχές. Το νέο φιλμ θα περιλαμβάνει και μερικά νέα τραγούδια των Abba, ενώ η ιστορία θα είναι κυρίως μια αναδρομή στο παρελθόν και τους έρωτες της Μέριλ Στριπ. Περισσότερες λεπτομέρειες αναμένεται να ανακοινωθούν σύντομα.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο δήμαρχος Σκοπέλου Χρήστος Βασιλούδης, ανέφερε ότι «η είδηση κάνει τον γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ενώ σε σχετικό ερώτημά μας προς την Universal, οι υπεύθυνοι άφησαν να εννοηθεί ότι τα γυρίσματα θα πραγματοποιηθούν στα ίδια μέρη».

Η ταινία γυρίστηκε το φθινόπωρο του 2007 και όπως αναφέρει ο ίδιος «μετά το 2018 θα γνωρίζουμε με σιγουριά τι πρόκειται να γίνει με το δεύτερο μέρος της ταινίας».

Στο μεταξύ, οι προβολές συνεχίζονται κάθε καλοκαίρι στον κινηματογράφο «Ορφέα» της Σκοπέλου, ενώ σε κάθε τουριστική έκθεση του εξωτερικού, το «Μάμα μία» είναι ο πρεσβευτής και η προμετωπίδα της Σκοπέλου.

«Είναι τεράστια η προβολή του νησιού και όχι μόνο της Σκοπέλου αλλά και της Σκιάθου, και των Σποράδων γενικότερα. Από την άλλη πλευρά, έχουμε κεφαλαιοποιήσει την προβολή με τους γάμους οι οποίοι τελούνται αθρόα κάθε χρόνο, και φυσικά ήταν τεράστια διαφήμιση για μας η ταινία», σχολίασε ο δήμαρχος Σκοπέλου, αναφερόμενος στον αντίκτυπο της ταινίας. Ο ίδιος σημείωσε παράλληλα ότι το «Μάμα μία» συγκαταλέγεται μεταξύ των εμπορικότερων μιούζικαλ του Χόλιγουντ και τόνισε ότι: «Φυσικά θα είναι ευχής έργο για μας να γυριστεί το δεύτερο μέρος στο νησί, το οποίο δεν επελέγη τυχαία. Η επιλογή της Σκοπέλου έγινε πρώτα – πρώτα για το πράσινο που φτάνει μέχρι τη θάλασσα, για το γαλάζιο της θάλασσας, το οποίο διαφέρει σαφώς από τα άλλα μέρη, και φυσικά για τον παραδοσιακό χαρακτήρα της Σκοπέλου και των τοποθεσιών όπου γυρίστηκε η ταινία».

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου