ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Πρόβλημα τροφοδοσίας στα νησιά των Σποράδων

πρόβλημα-τροφοδοσίας-στα-νησιά-των-σπ-460028

Πρόβλημα τροφοδοσίας αντιμετωπίζουν τα νησιά των Βορείων Σποράδων, με τα πλοία να παραμένουν δεμένα για τέταρτη μέρα, λόγω της κλιμάκωσης της απεργίας της ΠΝΟ με θεσμικά και οικονομικά αιτήματα. Τέταρτη μέρα μετά, αρχίζουν να διαφαίνονται οι πρώτες ελλείψεις σε γαλακτοκομικά και κηπευτικά προϊόντα, με το μεγαλύτερο πρόβλημα, ωστόσο, να εντοπίζεται στην μετακίνηση δεκάδων ξένων τουριστών.

Σήμερα, ειδικότερα, αναμένονται περισσότερες από 1.000 αφίξεις από Αγγλία στο αεροδρόμιο της Σκιάθου, 160 Γερμανοί και 80 περίπου Ολλανδοί, ενώ παράλληλα μεγάλος αριθμός τουριστών αναμένεται να επιστρέψουν, αντίστοιχα, στους προορισμούς τους.

Για τη μετακίνησή τους από τη Σκιάθο στη Σκόπελο, την Αλόννησο και αντίστροφα, οι ξένοι τουρίστες εξυπηρετούνται είτε από θαλάσσια ταξί είτε από τουριστικά καραβάκια, λόγω της απεργίας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, ενώ στο μεταξύ, ακούγονται οι πρώτες φωνές διαμαρτυρίας, από επαγγελματίες, οι οποίοι τονίζουν ότι κατανοούν απολύτως τα αιτήματα των απεργών, αλλά από την άλλη πλευρά, πρέπει να γίνουν αντιληπτά τα προβλήματα που προκαλούνται στους τουριστικούς προορισμούς εν τη γενέσει της σεζόν.

Στο μεταξύ, για πρώτα σημάδια έλλειψης σε προϊόντα άμεσης κατανάλωσης, όπως γάλα, γαλακτοκομικά και κηπευτικά, φρούτα και λαχανικά, κάνει λόγο ο Μανώλης Κανταράκιας, πρόεδρος του Συνεταιρισμού Παντοπωλών Βορείων Σποράδων, ο οποίος αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι υπάρχουν μεν αποθέματα στα ράφια σε τρόφιμα μακράς διαρκείας αλλά αν συνεχιστούν οι απεργιακές κινητοποιήσεις θα οξυνθούν τα προβλήματα τροφοδοσίας. Ο ίδιος δεν παραλείπει να τονίσει ότι είναι κατανοητό το πλαίσιο διεκδίκησης των απεργών, αλλά πρέπει να γίνει ταυτόχρονα αντιληπτή, σημειώνει, η ανάγκη εξυπηρέτησης ντόπιων και ξένων, σε μια καίρια χρονική στιγμή, όπως η συγκεκριμένη.

Ανάλογες θέσεις διατυπώνει από την πλευρά του ο Ηλίας Ανδριτσόπουλος, αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου, ο οποίος τονίζει επιπροσθέτως ότι οι επαγγελματίες, οι οποίοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τις παραγγελίες τους, γίνονται αποδέκτες παραπόνων, καθώς αρχίζουν να ακούγονται οι πρώτες φωνές διαμαρτυρίας από ξένους τουρίστες.

Αποδέκτης παραπόνων γίνεται, ταυτόχρονα, και ο δήμαρχος Αλοννήσου, Πέτρος Βαφίνης, ο οποίος υπογραμμίζει ότι η Παρασκευή είναι μια μέρα πολύ σημαντική για τον τουρισμό του νησιού, διότι πολλοί αναχωρούν αεροπορικώς μέσω Σκιάθου για την πατρίδα τους και άλλοι αντίστοιχα, καταφθάνουν για διακοπές. «Αναμφίβολα στηρίζουμε τους εργαζόμενους της ΠΝΟ, διότι εξυπηρετούν τα νησιά όλο το χρόνο, είναι δικοί μας άνθρωποι και συμμεριζόμαστε τα προβλήματά τους. Σκεφτείτε όμως, το πρόβλημα που θα προκύψει αν δεν κατορθώσουν οι ξένοι τουρίστες που επιθυμούν να ταξιδέψουν, μέχρι τη Σκιάθο ή αντίστροφα, λόγω της απεργίας των πλοίων. Θα είναι δυσφήμηση για τον τουρισμό», σημειώνει ο δήμαρχος Αλοννήσου.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου