ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Eφτιαξαν τον δικό τους σεισμογράφο

eφτιαξαν-τον-δικό-τους-σεισμογράφο-460116

Τελετή βράβευσης της ομάδας του Γυμνασίου – Λυκείου Αλοννήσου, που διακρίθηκε στον πανελλήνιο εκπαιδευτικό διαγωνισμό «Φτιάξε τον δικό σου σεισμογράφο» πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στο Αμφιθέατρο του Δήμου Αλοννήσου.

Ο διαγωνισμός, στον οποίο έλαβαν μέρος συνολικά 25 σχολικές ομάδες με 147 μαθητές και μαθήτριες, και 39 εκπαιδευτικούς από γυμνάσια και λύκεια όλης της χώρας, διοργανώθηκε από την Ελληνογερμανική Αγωγή και το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus «Schools Study Earthquakes» και του ευρωπαϊκού έργου «Ark of Inquiry».

Τρεις μαθήτριες της Β’ Λυκείου, η Δήμητρα Αθανασίου, η Κατερίνα Μαμούρα και η Ντικέα Σινάνι, υπό την καθοδήγηση του καθηγητή Φυσικής του σχολείου, Δημήτρη Μαμούρα, δημιούργησαν τον δικό τους σεισμογράφο-εκκρεμές, με τον οποίο συμμετείχαν στο διαγωνισμό.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής εκδήλωσης οι τρεις μαθήτριες παρουσίασαν το έργο τους και εξήγησαν τον τρόπο λειτουργίας του στο κοινό. Απαντώντας σε ερωτήσεις, μετά το πέρας της παρουσίασης, τόσο οι μαθήτριες όσο και ο καθηγητής τους, δήλωσαν πως η ακρίβεια της μέτρησης αλλά και η πρωτοτυπία της κατασκευής είναι τα χαρακτηριστικά που έφεραν τη διάκριση στον διαγωνισμό.

Στη συνέχεια, ο δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης, απένειμε τα βραβεία και συνεχάρη τις μαθήτριες και τον καθηγητή για το έργο τους, τονίζοντας τη σπουδαιότητα τέτοιων διακρίσεων για ένα σχολείο, το οποίο παρά τις δυσκολίες της νησιωτικής περιοχής και τις γενικότερες αντιξοότητες της σημερινής εποχής, καταφέρνει να συναγωνίζεται σχολεία αστικών περιοχών και να διακρίνεται.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου