ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Καταδίκη 30 μηνών επαγγελματία για υπεξαίρεση 30.000 ευρώ

καταδίκη-30-μηνών-επαγγελματία-για-υπεξ-467453

Ποινή φυλάκισης 30 μηνών με τριετή αναστολή και δικαίωμα έφεσης επέβαλε προχθές το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε έναν 65χρονο επαγγελματία από τη Σκόπελο που κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου με την κατηγορία της υπεξαίρεσης ποσού 30.000 ευρώ από ζευγάρι Βρετανών, με το οποίο είχε συμφωνήσει για την αγοροπωλησία μίας παραθεριστικής κατοικίας.

Κατηγορούμενος και μηνυτές ήταν γνωστοί μεταξύ τους. Το ζευγάρι των Βρετανών τουριστών έκανε διακοπές στο νησί της Σκοπέλου.

Προκειμένου να μην αναζητά κάθε χρόνο και διαφορετικό κατάλυμα για την παραμονή του, το ζευγάρι είχε υπογράψει ένα ιδιωτικό συμφωνητικό με τον 65χρονο τριετούς διάρκειας και κατέβαλε συγκεκριμένο μίσθωμα για αυτό.

Με την παρέλευση των τριών χρόνων, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, είχε συμφωνηθεί μεταξύ των δύο πλευρών, το ζευγάρι των Βρετανών τουριστών να αγοράσει την εξοχική κατοικία έναντι του ποσού των 225.000 ευρώ.

Μόλις παρήλθε η 3ετία και το συμφωνητικό μεταξύ των δύο πλευρών έληξε και ενώ ήδη είχαν καταβληθεί 55.000 ευρώ, το ζευγάρι των Βρετανών, άρχισε να αναζητά τον 65χρονο, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία της εξαγοράς, έναντι του τιμήματος που είχε συμφωνηθεί.

Αυτό ωστόσο, παρά τις συνεχείς οχλήσεις και τις επικοινωνίες που επιδιώχθηκαν μέσω τηλεφώνου αλλά και μέσω mail, δεν κατέστη δυνατό, αφού όπως υποστηρίχθηκε και χθες , ο επαγγελματίας δεν εμφανιζόταν πουθενά.

Η «απουσία» του επαγγελματία, έβαλε σε σκέψεις τους μηνυτές που άρχισαν να ψάχνουν προκειμένου να ενημερωθούν τι ακριβώς έχει συμβεί, μέχρι που ανακάλυψαν ότι το σπίτι για το οποίο πλήρωναν μίσθωμα και βάσει του συμφωνητικού, μετά τα τρία χρόνια, θα μπορούσε να γίνει δικό τους έναντι συγκεκριμένου τιμήματος, είχε πουληθεί σε τρίτους εν αγνοία τους.

Συνολικά σύμφωνα με το κατηγορητήριο, στον 65χρονο είχαν καταβληθεί 55.000 ευρώ, με το ζευγάρι των Βρετανών να καταθέτει τελικά μήνυση για υπεξαίρεση 30.000 ευρώ, τα οποία, όπως τονίστηκε και προχθές, δεν τους επιστράφηκαν ποτέ. Ο 65χρονος άσκησε έφεση επί της απόφασης.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου