ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Σε κυκλοφορία ο δρόμος Αγνώντας –Πάνορμος στη Σκόπελο

σε-κυκλοφορία-ο-δρόμος-αγνώντας-πάνο-488800

Στην κυκλοφορία δόθηκε η οδική σύνδεση μεταξύ των οικισμών «Αγνώντα» και «Πάνορμος» στη Σκόπελο, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της εργολαβίας «Αποκατάσταση ζημιών στο Επαρχιακό Δίκτυο Σκοπέλου – Γλώσσας (Λιμνονάρι)», προϋπολογισμού 290.000,00€.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων από την πρώτη στιγμή που η πρωτοφανής θεομηνία τον Σεπτέμβριο του 2015 έπληξε το νησί της Σκοπέλου, με μηχανήματα και ανθρώπινο δυναμικό προσπάθησε να αντιμετωπίσει τα σοβαρά προβλήματα των κατοίκων και της τοπικής κοινωνίας της Σκοπέλου.

Το έργο αποκατάστασης ζημιών στο Λιμνονάρι, ολοκληρώθηκε, καθιστώντας ξανά συντομότερη την οδική σύνδεση των δύο οικισμών.

Η εργολαβία περιελάμβανε χωματουργικές εργασίες, κατασκευή τριγωνικής τάφρου από σκυρόδεμα – σωληνωτού οχετού, κατασκευή τοιχείων αντιστήριξης από συρματοκιβώτια (σαρζανέτια), ασφαλτόστρωση, σήμανση και διαγράμμιση της οδού.

Όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης κ. Κ. Αγοραστός, «Με το έργο αυτό βελτιώνουμε την ασφάλεια τμημάτων του Επαρχιακού οδικού δικτύου Σκοπέλου – Γλώσσας (Λιμνονάρι) και αποκαθιστούμε την επικοινωνία των ανθρώπινων κοινοτήτων. Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο στο νησί της Σκοπέλου που τον Σεπτέμβριο του 2015 δοκιμάστηκε από πρωτοφανή θεομηνία. Η υλοποίηση έργων, όπως αυτό που είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας και συνέργειας με τον αν. Υπουργό κ. Α.Χαρίτση, βοηθούν στην βελτίωση της ασφάλειας των μεταφορών, πολιτών και εμπορευμάτων, στην μείωση της επικινδυνότητας αλλά και των επιπτώσεων τόσο στην οικονομική όσο και στην κοινωνική ζωή του τόπου».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου