ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Αντιδράσεις των ιδιοκτητών τουριστικών σκαφών

αντιδράσεις-των-ιδιοκτητών-τουριστι-489089

Φωνή αγανάκτησης και διαμαρτυρίας κατά των νέων διευθετήσεων στους χώρους αγκυροβολίας που σχεδιάζει το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σκιάθου διατυπώνουν εγγράφως τα μέλη της Πρωτοβουλίας Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Σκαφών Ημερήσιας Ολικής Ναύλωσης, παραθέτοντας σε οξείς τόνους τα αιτήματά τους, ενώ εκφράζουν φόβους ότι θα προκληθούν διαμάχες λόγω του πολύ μικρού χώρου που προορίζεται για ελιμμενισμό.

«Για μια ακόμη χρονιά βιώνουμε με αγωνία και αγανάκτηση την απαράδεκτη και άδικη μεταχείρισή μας ως επαγγελματιών που πασχίζουμε να ζήσουμε , προσφέροντας στην τοπική οικονομία και εμπλουτίζοντας το τουριστικό προϊόν του νησιού. Φέτος, οι διευθετήσεις που θέλετε να επιβάλλετε, θα πυροδοτήσουν το ήδη εκρηκτικό κλίμα στο λιμάνι, θα προξενήσουν νέες εμφύλιες διαμάχες και τελικά θα πλήξουν ακόμη περισσότερο την τουριστική εικόνα του νησιού», όπως επισημαίνεται στην ίδια επιστολή.

Στην επιστολή διαμαρτυρίας που κοινοποιήθηκε προς το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σκιάθου, το Λιμεναρχείο Σκιάθου και τα ΜΜΕ, οι συνυπογράφοντες ιδιοκτήτες επαγγελματικών σκαφών, υπογραμμίζουν ότι θα πυροδοτήσει σφοδρές αντιδράσεις ο ελλιμενισμός σε μικρό χώρο όπου είναι δύσκολο να χωρέσουν τα 15 σκάφη ημερήσιας ολικής ναύλωσης, χωρίς να έχει προηγηθεί διαβούλευση.

Παράλληλα οι επαγγελματίες επισημαίνουν, απευθυνόμενοι στο ΔΣ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σκιάθου ότι «σύμφωνα με το σχέδιό σας και προκειμένου να εξυπηρετηθούν άλλες σκοπιμότητες, θέλετε να μας περιθωριοποιήσετε σ’ έναν ακόμη μικρότερο χώρο προσέγγισης και αγκυροβολίας, όπου είναι αδύνατο να χωρέσουν τα 15 σκάφη ημερήσιας ολικής ναύλωσης. Χωρίς καμία διαβούλευση , καμία ουσιαστική συζήτηση και κυρίως καμία λογική μας πετάτε στη χειρότερη θέση του λιμανιού, αδιαφορώντας για το γεγονός ότι οι διευθετήσεις που μεθοδεύετε δεν είναι ούτε λειτουργικές, ούτε δίκαιες , ούτε βιώσιμες».

Η πρόταση των επαγγελματιών είναι «να επιστρέψουμε στις ρυθμίσεις του 2014, δηλαδή στο τμήμα ΔΕ μήκους 90 μέτρων. Δεν το ζητάμε δωρεάν. Είμαστε διατεθειμένοι να πληρώσουμε για την παραχώρηση του χώρου για όλο τον χρόνο, για να μην έχετε απώλειες εσόδων. Αυτή θα ήταν μια δημοκρατική και ανεκτή λύση , με δικαιοσύνη απέναντι σ’ όλους, κι όχι άλλοι να ευνοούνται στη φάτσα του λιμανιού κι άλλοι να πετιούνται στο περιθώριο».

Οι διαμαρτυρόμενοι επαγγελματίες ζητούν περισσότερο χώρο στο λιμάνι για να κάνουν τη δουλειά τους , επικαλούμενοι και λόγους ασφαλούς επιβίβασης και αποβίβασης των τουριστών από τα σκάφη που σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις θα γίνουν δυσμενέστερες. Για το θέμα αυτό αναμένονται οριστικές αποφάσεις εντός της προσεχούς εβδομάδας, μετά και συνάντηση που θα έχουν οι επαγγελματίες με τις λιμενικές αρχές του νησιού.

Οι συνυπογράφοντες την επιστολή διαμαρτυρίας καθιστούν σαφές ότι επιδιώκουν «την ειλικρινή συνεργασία και συνεννόηση για το καλό όλων. Δηλώνουμε , όμως, τονίζουν, ότι θα υπερασπισθούμε, με κάθε νόμιμο τρόπο, το δικαίωμά μας να δουλέψουμε πολιτισμένα και να ζήσουμε με αξιοπρέπεια».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου