ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Αλλαγή σκυτάλης στο αεροδρόμιο Σκιάθου

αλλαγή-σκυτάλης-στο-αεροδρόμιο-σκιάθ-498939

Νέο κεφάλαιο άνοιξε από τα μεσάνυχτα της περασμένης Δευτέρας για το αεροδρόμιο της Σκιάθου, το οποίο συγκαταλέγεται μεταξύ των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, που παραχωρήθηκαν στη Fraport Greece. Η κοινοπραξία ανέλαβε την ευθύνη διαχείρισης και λειτουργίας του αεροδρομίου της Σκιάθου με στόχο τη βελτίωση των υποδομών, αλλά και των παρεχόμενων υπηρεσιών, τόσο προς όφελος των επιβατών, όσο και του έμψυχου δυναμικού που στελεχώνει το αεροδρόμιο.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Airport Manager του αεροδρομίου της Σκιάθου, Στέφανο Λαμπρόπουλο, ο οποίος επιβεβαίωσε την ολοκλήρωση της διαδικασίας παράδοσης – παραλαβής και την παραχώρηση της σκυτάλης διαχείρισης στην Fraport Greece.

Ο κ. Λαμπρόπουλος δήλωσε ότι όλα κύλησαν ομαλά την πρώτη μέρα, ενώ τόνισε ότι «αυτό που μας ενδιαφέρει είναι όλοι οι άνθρωποι που θα χρησιμοποιούν το αεροδρόμιο να είναι ευχαριστημένοι και πάνω σε αυτό θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε».

Βασικός στόχος των στελεχών της Fraport Greece είναι να ανέβει ψηλά ο πήχης των προσφερόμενων υπηρεσιών, με τη συνδρομή του προσωπικού που θα στελεχώσει όλους τους τομείς. Ο Airport Manager του αεροδρομίου της Σκιάθου υπογράμμισε παράλληλα ότι το προσωπικό της ΥΠΑ παραμένει, ενώ προσλήφθηκαν 14 επιπλέον άτομα από τη Fraport Greece, οι οποίοι κατανεμήθηκαν σε διάφορες ειδικότητες.

Ο δήμαρχος Σκιάθου, Δημήτρης Πρεβεζάνος, εξέφρασε από την πλευρά του την πεποίθηση ότι ανοίγει ένα νέο, σημαντικό κεφάλαιο για το αεροδρόμιο της Σκιάθου, ενώ υπογράμμισε ότι θα αποβεί προς όφελος του νησιού και των Βορείων Σποράδων γενικότερα, το υψηλότερο επίπεδο των υπηρεσιών που θα προσφέρονται στους επισκέπτες.

Το πλάνο ανάπτυξης

Τα επενδυτικά πλάνα της εταιρίας για το αεροδρόμιο της Σκιάθου, ειδικότερα, περιλαμβάνουν: Επέκταση και αναδιαμόρφωση του τερματικού σταθμού, αναδιοργάνωση του χώρου στάθμευσης των αεροσκαφών, 39% αύξηση της συνολικής έκτασης του αεροσταθμού σε 9.511 m2 με την επέκταση υπαρχόντων κτηρίων, 11% αύξηση των σταθμών Check-in από 9 σε 10, 33% αύξηση του συνολικού αριθμού πυλών από 3 σε 4 και διπλασιασμό των ζωνών παραλαβής αποσκευών από 1 σε 2.

Για το σύνολο των έργων ανάπτυξης η Fraport Greece θα επενδύσει μέχρι το 2021 τουλάχιστον το ποσό των 330 εκατ. ευρώ. Στην υπόλοιπη διάρκεια της 40ετούς περιόδου παραχώρησης, θα πραγματοποιήσει επιπλέον έργα συντήρησης και αναβάθμισης στα αεροδρόμια, υλοποιώντας συνολικά επενδύσεις ύψους 1 δισ. ευρώ περίπου.

Οι άμεσες εργασίες που θα πραγματοποιηθούν στα αεροδρόμια με την ανάληψη της λειτουργίας τους από τη Fraport Greece και πριν την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου περιλαμβάνουν: γενικό καθαρισμό, βελτίωση του φωτισμού και της σηματοδότησης στους εσωτερικούς (τερματικοί σταθμοί) και εξωτερικούς χώρους των αεροδρομίων (χώρος στάθμευσης αεροσκαφών – διάδρομοι προσγείωσης – απογείωσης), αναβάθμιση και βελτίωση των εγκαταστάσεων υγιεινής, βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένης δωρεάν σύνδεσης με το διαδίκτυο (WiFi) και εργασίες για τη βελτίωση της πυρασφάλειας σε όλους τους χώρους των αεροδρομίων.

Οι παραπάνω παρεμβάσεις αναμένεται να βελτιώσουν άμεσα την ταξιδιωτική εμπειρία όλων των επιβατών στα αεροδρόμια μέχρι και την ολοκλήρωση των μεγάλων κατασκευαστικών έργων το 2021.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου