ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ανοιχτός ο δίαυλος με τη Θεσσαλονίκη

ανοιχτός-ο-δίαυλος-με-τη-θεσσαλονίκη-499517

Αρχίζουν την 1η Ιουνίου τα δρομολόγια του Flyingcat4 που συνδέουν τα νησιά με τη Βόρεια Ελλάδα

Ανοιχτός παραμένει για δεύτερη σεζόν ο θαλάσσιος δίαυλος που συνδέει τα νησιά των Βορείων Σποράδων με τη Θεσσαλονίκη, καθώς ξεκινούν από την 1η Ιουνίου τα δρομολόγια του Flyingcat4 της HellenicSeaways, τα οποία θα διαρκέσουν μέχρι και τη λήξη της σεζόν.

Μετά το επιτυχημένο περσινό εγχείρημα, που μεταφράστηκε σε 22.000 περίπου ταξιδιώτες από τη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη βόρεια Ελλάδα προς τα νησιά των Βορείων Σποράδων, η γραμμή παραμένει ανοιχτή, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι χιλιάδες φίλοι των νησιών. «Επί της ουσίας πρόκειται για την επανάληψη της γραμμής δρομολογίων που υπήρχε παλιότερα, είχε διακοπεί για κάποιο διάστημα και επανήλθε από την περσινή σεζόν με επιτυχία», αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Νίκος Τριανταφύλλου, πράκτορας της Hellenic Seaways στο Λουτράκι της Σκοπέλου. Η συγκεκριμένη γραμμή, όπως εκτιμούν οι φορείς, οι επαγγελματίες και οι κάτοικοι των νησιών, θα ενισχύσει δεόντως την τουριστική κίνηση των νησιών. Η απευθείας σύνδεση με Θεσσαλονίκη είναι ιδιαίτερα σημαντική, διότι η βόρεια Ελλάδα γενικότερα είναι πύλη εισόδου των Βαλκάνιων τουριστών, οι οποίοι επιθυμούν να επισκεφτούν τη Σκιάθο, τη Σκόπελο και την Αλόννησο για τις θερινές τους διακοπές.

Το Flying cat 4, χωρητικότητας 440 επιβατών, ένα υπερσύγχρονο επιβατηγό ταχύπλοο το οποίο αναπτύσσει ταχύτητα μέχρι και 40 κόμβους θα συνδέει και φέτος τη Θεσσαλονίκη με τις Σποράδες σε λιγότερο από τρεις ώρες. H τιμή του εισιτηρίου θα είναι 59 ευρώ το άτομο ανά διαδρομή, ενώ θα ισχύουν όπως και πέρσι οι προσφορές της Cosmote.

ΓΛ. ΥΔΡ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου