ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Δέκα τόνοι σκουπίδια συγκεντρώθηκαν στις Σποράδες

δέκα-τόνοι-σκουπίδια-συγκεντρώθηκαν-508147

Περισσότερους από 10 τόνους σκουπίδια και άχρηστα υλικά απομάκρυναν από τις ακτές των νησιών οι χίλιοι περίπου εθελοντές που συμμετείχαν στην περιβαλλοντική εκστρατεία που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή σε Σκιάθο, Σκόπελο και Αλόννησο.

Ενήλικες και μαθητές σχολείων, εκπρόσωποι φορέων, αιρετοί και κάτοικοι των νησιών σήκωσαν τα μανίκια και ένωσαν τις δυνάμεις τους συμβάλλοντας αποφασιστικά στην επιτυχία του κοινού εγχειρήματος, που ήταν ενταγμένο στο πλαίσιο της πανελλήνιας δράσης «Let’s do it». Οι εθελοντές που συνέδραμαν την παραπάνω προσπάθεια απομάκρυναν από τις ακτές των νησιών άχρηστα αντικείμενα που ξεβράστηκαν από τη θάλασσα, πολλά από τα οποία ταξίδεψαν χιλιάδες μίλια.

Η συντριπτική πλειοψηφία των άχρηστων αντικειμένων που περισυλλέγησαν, περιελάμβαναν πολλά πλαστικά μπουκάλια, άδεια κουτάκια αναψυκτικών, παλιά ξύλα, πλαστικά βαρέλια που χρησιμοποιούνται για καλλιέργεια μυδιών, κομμάτια από φελιζόλ αλλά και άχρηστα μπουκάλια που μαρτυρούν τη μακρινή τους προέλευση.

Για δωδέκατη συνεχή χρονιά, με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Σκιάθος» πραγματοποιήθηκε το περιβαλλοντικό πρόγραμμα «Όλοι μαζί Σκιάθος καθαρή» που για φέτος ορίστηκε την εβδομάδα 26 Μαρτίου-2 Απριλίου, με την υποστήριξη του Δήμου Σκιάθου και τη συμμετοχή της λιμενικής αρχής, των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, συλλόγων και εθελοντών. Στο διάστημα της δράσης πραγματοποιήθηκε ο καθαρισμός 20 παραλιών και περιοχών, με αποκορύφωμα την περασμένη Κυριακή 2 Απριλίου.

Τα σχολεία και οι σύλλογοι/φορείς, που συμμετείχαν στη δράση ήταν: 2ο Νηπιαγωγείο/μαθητές και εκπαιδευτικοί, 1ο Δημοτικό Σχολείο/μαθητές και εκπαιδευτικοί, 2ο Δημοτικό Σχολείο/μαθητές και εκπαιδευτικοί, Γυμνάσιο Σκιάθου/μαθητές και καθηγητές, Λύκειο Σκιάθου/μαθητές και καθηγητές, Σώμα Ελλήνων Οδηγών/Τοπικό Τμήμα Σκιάθου, Ελληνική Ομάδα Διάσωσης/Βάση Ετοιμότητας Σκιάθου, Σύλλογος Γoνέων 2ου Νηπιαγωγείου, Σύλλογος Γονέων 1ου Δημοτικού Σχολείου, Οικολογικός Σύλλογος Σκιάθου, Φυσιολάτρες Οδοιπόροι Σκιάθου, Ναυτικός Όμιλος Σκιάθου, Σύλλογος Επαγγελματιών Θαλασσίων Σπορ Σκιάθου, Πολιτιστικό Εργαστήρι και Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Σκιάθος». Στους καθαρισμούς συμμετείχαν και οι επιχειρήσεις Skiathos Diving Center και καφέ Μπούρτζι.

Ο Δήμος Σκοπέλου συμμετείχε επίσης στη Πανελλήνια Περιβαλλοντική Δράση «Let’s do it Greece 2017» σε συνεργασία με τις δημοτικές κοινότητες, τους πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους, τους συλλόγους γονέων, τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης και τους εθελοντές. Σημαντική πρωτοβουλία ήταν, εξάλλου, ο καθαρισμός και η ανάδειξη, ταυτόχρονα, των παραδοσιακών πηγών της Γλώσσας, που αποτελούν κειμήλια της τοπικής παράδοσης.

Ανάλογες δράσεις πραγματοποιήθηκαν και στην Αλόννησο, καθώς ο Δήμος Αλοννήσου, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα της πανελλήνιας περιβαλλοντικής εκστρατείας «Let’s do it Greece», συμμετείχε για μια ακόμη χρονιά στη μεγαλύτερη ταυτόχρονη εθελοντική δράση καθαρισμού της χώρας. Υπεύθυνη της διοργάνωσης της συγκεκριμένης δράσης για τον Δήμο Αλοννήσου ήταν φέτος η πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής, Κική Αναγνώστου, με τη συνδρομή του νέου αλλά και του πρώην αντιδημάρχου Καθαριότητας, Μιχάλη και Κωνσταντίνου Καλογιάννη, οι οποίοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την ανταπόκριση της τοπικής κοινωνίας στο μεγάλο εγχείρημα.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου