ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Μια αγροτική γιατρός στις επάλξεις…

μια-αγροτική-γιατρός-στις-επάλξεις-514821

Κενή θα παραμείνει για μια εβδομάδα η θέση του ιατρού γενικής ιατρικής στο Περιφερειακό Ιατρείο της Αλοννήσου, που καλύπτεται εκ περιτροπής, παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργού Υγείας προχθές στη Βουλή περί του αντιθέτου.

Η αγροτική γιατρός που κατέβαλε υπεράνθρωπες προσπάθειες στη διάρκεια της θεομηνίας που έπληξε το νησί, καλείται να επωμιστεί για μια ακόμη φορά το βάρος της περίθαλψης, από σήμερα έως και την επομένη Τετάρτη, οπότε και αναμένεται εκ νέου μετακίνηση ιατρού από Κέντρο Υγείας της χερσαίας Μαγνησίας στο νησί.

Μία μέρα μετά την τρίτη, κατά σειρά, ερώτηση που υπέβαλε προχθές στον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, ο βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ., Χρήστος Μπουκώρος για το συγκεκριμένο θέμα, και παρά τη διαβεβαίωση του αρμόδιου υπουργού από τα έδρανα της Βουλής ότι θα συνεχιστεί κανονικά η εκ περιτροπής μετακίνηση ιατρού γενικής ιατρικής, εντούτοις η δεύτερη θέση στο Περιφερειακό Ιατρείο θα παραμείνει κενή επί μια εβδομάδα.

Τα παραπάνω επεσήμανε με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο δήμαρχος Αλοννήσου, Πέτρος Βαφίνης, ο οποίος πληροφορήθηκε χθες με έκπληξη, ότι το πρόβλημα, δυστυχώς, συνεχίζεται. Τα συναισθήματα αγανάκτησης είναι προφανή, με το δήμαρχο Αλοννήσου να επισημαίνει σε όλους τους τόνους ότι «η απαξίωση της Αλοννήσου συνεχίζεται».

Στο μεταξύ, τα αιτήματα που ζητούν επειγόντως λύση παραμένουν, ενώ όπως υπογραμμίζει ο κ. Βαφίνης, εξακολουθεί να μην υπάρχει νοσηλεύτρια στο Περιφερειακό Ιατρείο, το οποίο είναι δραματικά υποστελεχωμένο, σε ένα απομακρυσμένο νησί που σύντομα θα υποδεχθεί για τη θερινή σεζόν πληθώρα επισκεπτών.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου