ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Επένδυση εκατομμυρίων στη Σκιάθο

επένδυση-εκατομμυρίων-στη-σκιάθο-539659

Σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης εκτιμάται ότι δημιουργεί για τη Σκιάθο η μεγάλη επένδυση εκατομμυρίων ευρώ, που φέρει την υπογραφή της ελληνικής εταιρείας ΤΕΝΑ, η οποία ανέλαβε να δώσει ζωή στο κτήριο του Ξενία, αγοράζοντας παράλληλα προσφάτως μεγάλη έκταση στη θέση Πούντα στις Κουκουναριές, στο κτήμα Γουλανδρή, προκειμένου να ανεγείρει 87 πολυτελείς κατοικίες.

Η περιοχή είναι φιλέτο και τα σχέδια των επενδυτών μεγαλεπήβολα, δεδομένου ότι η έκταση που αγοράστηκε εφάπτεται με το κτήριο του Ξενία, το οποίο ανακαινίζεται προκειμένου να αξιοποιηθεί τουριστικά, με πολυτελείς προδιαγραφές.

Ερωτηθείς σχετικά από τον ΤΑΧΥΧΡΟΜΟ, ο δήμαρχος Σκιάθου Δημήτρης Πρεβεζάνος, υπογράμμισε ότι η νέα μεγάλη επένδυση έγινε μόλις προ τριμήνου και η ΤΕΝΑ θα ανεγείρει 87 πολυτελείς κατοικίες, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι το τμήμα που αποτελεί δασική έκταση παραμένει στο Δήμο Σκιάθου.

Στο μεταξύ, η διαδικασία ανακαίνισης του Ξενία έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, υπάρχει εγκεκριμένο πολεοδομικό σχέδιο, ενώ παράλληλα η επένδυση έχει λάβει το «πράσινο φως» τόσο από το Δημοτικό Συμβούλιο Σκιάθου, όσο και το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Η επένδυση του Ξενία και των πολυτελών κατοικιών που αναμένεται να ανεγερθούν στην ειδυλλιακή έκταση που βρίσκεται παραπλεύρως, θα δώσουν μεγάλη ώθηση στη Σκιάθο και, το σημαντικότερο, θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, οι οποίες είναι καθοριστικής σημασίας παράγοντας ανάπτυξης για το νησί.

«Είμαστε υπέρ των επενδύσεων στο νησί. Το επενδυτικό ενδιαφέρον είναι πάντοτε σημαντικό, όπως άλλωστε και ο σεβασμός στο φυσικό περιβάλλον αλλά και τον τοπικό παράγοντα, τους κατοίκους» όπως επισημαίνει ο κ. Πρεβεζάνος, τονίζοντας παράλληλα ότι η επενδυτική δραστηριότητα της εταιρίας ΤΕΝΑ είναι ιδιαίτερα σημαντική για τη Σκιάθο.

Ενδιαφέρον διασήμων για τον Τσουγκριά

Στο μεταξύ, το νησάκι Τσουγκριάς, το οποίο συνδέεται στην παρούσα με το επενδυτικό ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί από τον επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη, έχει τεθεί κατ’ επανάληψη στο επίκεντρο της δημοσιότητας. Ονόματα θρυλικά όπως ο Ωνάσης, οι Μπητλς, η Γιάννα Αγγελοπούλου, έχουν εκδηλώσει κατά καιρούς ενδιαφέρον για το καταπράσινο νησί, το οποίο ανήκει στην οικογένεια Γουλανδρή, την οικογένεια Φιξ και το Ίδρυμα Επιφανειάδη, και αποτελεί διαχρονικά πόλο έλξης για κορυφαία ονόματα του εγχώριου και του διεθνούς επιχειρηματικού χώρου.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου