ΣΠΟΡΑΔΕΣ

23.000 ευρώ από την Περιφέρεια για τον αποχιονισμό των Σποράδων

23-000-ευρώ-από-την-περιφέρεια-για-τον-αποχι-542692

Το ποσό των 23.000,00€ διέθεσε η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων, στα τρία νησιά, Σκιάθο, Σκόπελο, Αλόννησο για τον αποχιονισμό κατά τη διάρκεια του φετινού σφοδρού χειμώνα και για την αποκατάσταση ζημιών που προκλήθηκαν διαδικασία που συνεχίζεται.

Εκτός του ανωτέρου ποσού που διατέθηκε, η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων διέθεσε επίσης εκχιονιστικά μηχανήματα, αλατιέρες, αλλά και ποσότητες άλατος, κατά περίπτωση, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν τα νησιά των Σποράδων, ενώ σημαντική ήταν η συμβολή του Περιφερειάρχη κ. Αγοραστού στο να κηρυχθούν τα νησιά σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, αλλά και να επιλυθούν ποικίλες ανασταλτικές διαδικασίες.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων, ήταν «σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με τον Περιφερειάρχη κ. Αγοραστό και τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας, αλλά και με τους Δημάρχους των νησιών των Σποράδων, συνέβαλαν στην αντιμετώπιση των δύσκολων καιρικών φαινομένων αναθέτοντας τις εργασίες αποχιονισμού του οδικού δικτύου στο έμπειρο δυναμικό των χειριστών των νησιών».

Σε σχετικές της δηλώσεις η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Κολυνδρίνη ανέφερε «με υπευθυνότητα, όντας σε πλήρη ετοιμότητα, αλλά και καλή συνεργασία, αντιμετωπίσαμε τα ακραία καιρικά φαινόμενα, έχοντας ως πρώτο στόχο την διασφάλιση της ανθρώπινης ζωής και κατά δεύτερον τις περιουσίες των κατοίκων των νησιών μας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου