ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Στη Σκιάθο η British Airways

στη-σκιάθο-η-british-airways-581899

Με θετικά σχόλια έγινε δεκτή από φορείς και επαγγελματίες της Σκιάθου η ανακοίνωση της British Airways για απευθείας πτήσεις από το αεροδρόμιο «City» του Λονδίνου προς τη Σκιάθο, το καλοκαίρι του 2017.

Η νέα γραμμή, όπως αναφέρει η βρετανική εταιρεία, θα ξεκινήσει τη λειτουργία της στις 26 Ιουνίου και θα εκτελεί δρομολόγια μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τις προθέσεις της εταιρείας, οι πτήσεις θα πραγματοποιούνται τρεις φορές την εβδομάδα και αναμένεται να μεταφέρουν περισσότερους από 2 εκατομμύρια τουρίστες από το Λονδίνο προς τo νησί των Σποράδων στη διάρκεια της θερινής σεζόν.

Σημειώνεται ότι η British Airways διαθέτει απευθείας δρομολόγια τόσο προς τη Μύκονο όσο και προς τη Σαντορίνη. Με την προσθήκη της Σκιάθου, η λίστα των προορισμών της British Airways στην Ελλάδα επεκτείνεται σε δώδεκα συνολικά προορισμούς, που περιλαμβάνουν Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Μύκονο, Σαντορίνη, Κω, Ρόδο, Ηράκλειο, Χανιά, Καλαμάτα, Κέρκυρα και Ζάκυνθο.

Ερωτηθείς σχετικά από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο δήμαρχος Σκιάθου, Δημήτρης Πρεβεζάνος, υπογραμμίζει ότι θα επέλθουν θετικές αλλαγές μόλις αναλάβει δράση η νέα διοίκηση του αεροδρομίου της Σκιάθου. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Πρεβεζάνος «οι κινήσεις που θα κάνει η Φράπορτ θα είναι προς τη θετική κατεύθυνση, και θα αποβούν προς όφελος του αεροδρομίου, γεγονός που συνεπάγεται αύξηση του συνολικού αριθμού πτήσεων και του ενδιαφέροντος νέων διεθνών αεροπορικών εταιριών».

Υπενθυμίζεται ότι στη διάρκεια της φουλ σεζόν πραγματοποιούνται εξήντα περίπου πτήσεις από τη Βρετανία στο αεροδρόμιο της Σκιάθου, με τους Άγγλους να διεκδικούν σε σταθερή βάση την πρώτη θέση κατάταξης στη λίστα των ξένων τουριστών της θερινής περιόδου και τους Ιταλούς να ανεβαίνουν δυναμικά, καθώς προστίθεται από φέτος και νέα απευθείας πτήση από τη Βενετία.

Οι φορείς της Σκιάθου θεωρούν ιδιαίτερα θετική την προσθήκη της British Airways μεταξύ των εταιριών που πραγματοποιούν πτήσεις στο νησί, ενώ όπως αναφέρουν, αναμένεται η οριστική λίστα των προγραμματισμένων πτήσεων περί τα μέσα του μήνα.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου