ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Επανέρχονται οι καθημερινοί ρυθμοί στη Σκόπελο

επανέρχονται-οι-καθημερινοί-ρυθμοί-σ-584969

Ανακτά σταδιακά το βηματισμό της η Σκόπελος μετά την παρέλευση του κύματος της σφοδρής κακοκαιρίας που έπληξε το νησί πριν από δύο περίπου εβδομάδες, με τις πυρετώδεις προετοιμασίες του βραβευμένου Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Το νησί που λαμβάνει ήδη τα πρώτα θετικά μηνύματα από το εξωτερικό ενόψει της νέας τουριστικής σεζόν, επανέρχεται στους καθημερινούς του ρυθμούς, με τη διοργανωτική διαδικασία του Dance festival GR να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Οι διοργανωτές του φεστιβάλ έχουν ήδη ενημερώσει τους φίλους του θεσμού με σχετικές διαδικτυακές αναρτήσεις ότι γίνονται δεκτές έως τις 20 Μαρτίου οι δηλώσεις συμμετοχής στο 5ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος» Dance festival GR, που θα πραγματοποιηθεί από 26 έως 28 Αυγούστου στη Σκόπελο. Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές στο www.dancefestival.gr.

Το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος» διοργανώνεται από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρία «Πλέγμα» προς τιμή του εμπνευσμένου χοροδιδάσκαλου Διαμαντή Παλαιολόγου, και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Σκοπέλου.

Όραμα των διοργανωτών και της μεγάλης ομάδας των εθελοντών που το πλαισιώνουν, είναι η καθιέρωση του φεστιβάλ ως μιας ανοικτής γιορτής που θα φέρνει κοντά χορευτές και συγκροτήματα από ολόκληρο τον κόσμο, και η ανάδειξη της Σκοπέλου ως κέντρου λαϊκού πολιτισμού και παράδοσης.

Παράλληλα το «Πλέγμα» υποδέχεται το 2017 με το ολοκαίνουριο website, μέσω του οποίου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται για τα τελευταία μας νέα και τους τρόπους υποστήριξης των δράσεων της εθελοντικής ομάδας.

Πνευματικό «παιδί» του φεστιβάλ είναι το Dance festival Quiz, το κατεξοχήν διασκεδαστικό παιχνίδι της παράδοσης, της μουσικής και του χορού, το οποίο θα διατίθεται πλέον στον «Παιδικό Ιανό», Μητροπόλεως 73, στη Θεσσαλονίκη. Το παιχνίδι σχεδιάστηκε για μικρούς και μεγάλους που αγαπούν τον παραδοσιακό χορό και την ελληνική παράδοση.

Η συγκεκριμένη διοργάνωση αποτελεί αναμφίβολα το γεγονός του καλοκαιριού και σημείο αναφοράς για τη Σκόπελο, που αφήνει πίσω τις δύσκολες στιγμές του χιονιά και ανασυντάσσει τις δυνάμεις της, με στόχο τη συνέχιση της προσπάθειας προβολής σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο.

Δεκάδες Έλληνες και ξένοι αναμένεται να κατευθυνθούν προς τη Σκόπελο, προκειμένου να λάβουν μέρος στο φεστιβάλ, και παράλληλα να θαυμάσουν απλό κοντά τις φυσικές ομορφιές του νησιού και τη θερμή φιλοξενία των ντόπιων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου