ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Νέα στοιχεία για την εξαφάνιση από το αλιευτικό καταφύγιο Βότση Αλοννήσου

νέα-στοιχεία-για-την-εξαφάνιση-από-το-α-585606

Να λυθεί το μυστήριο, ζητά η οικογένεια του 30χρονου αγνοούμενου Γιώργου Καραμηχαηλίδη

Καινούργιες μαρτυρίες για τις συνθήκες εξαφάνισης του 30χρονου Θεσσαλονικιού, Γιώργου Καραμιχαηλίδη, από το αλιευτικό καταφύγιο Βότση Αλοννήσου στις 30 Αυγούστου του 2016, το ίδιο βράδυ της άφιξής του στο νησί με τη σύντροφό του για διακοπές, αποκάλυψε χθες η εκπομπή «Φως στο τούνελ» της Αγγελικής Νικολούλη.

Σύμφωνα με το «Τούνελ», τα νέα αυτά στοιχεία ανατρέπουν τα δεδομένα των μέχρι σήμερα ερευνών, καθώς φαίνεται να οδηγούν στο συμπέρασμα ότι της περίεργης εξαφάνισης προηγήθηκε πάλη.

«Ο Γιώργος, σε μια κρίση πανικού, έχασε τον κόσμο γύρω του. Με τάσεις φυγής, ανέβηκε σε ένα αλιευτικό σκάφος που βρήκε στο λιμάνι της Βότσης κι έλυσε τα σχοινιά. Εκείνη την ώρα δύο ερασιτέχνες ψαράδες που βρίσκονταν σε ένα φουσκωτό σε κοντινή απόσταση, υπέθεσαν πως είναι κλέφτης και το ένα έφερε το άλλο…» αναφέρει το δημοσίευμα.

Ο πιο «σκληρός» ψαράς δηλώνει στο «Τούνελ» ότι «τον απώθησα κι έπεσε στη θάλασσα. Τον είδαμε να κολυμπάει στο λιμάνι και τον χάσαμε…».

Ο δικηγόρος της οικογένειας, Νίκος Διαλυνάς, σημείωσε στο στούντιο, ότι «η αντιεισαγγελέας Βόλου διέταξε συμπληρωματική έρευνα κι έστειλε τη δικογραφία στο Λιμεναρχείο Αλοννήσου. Κατά την άποψη μας, το Λιμεναρχείο δεν μπορεί να χειριστεί την υπόθεση, θα πρέπει να επέμβει η Ασφάλεια Βόλου. Η δικαστική Αρχή να αναθέσει την υπόθεση στην αστυνομία. Από την πλευρά μας θα ζητήσουμε αναπαράσταση, στην οποία θα κληθούν ειδικοί επιστήμονες, παρουσία της Εισαγγελέως».

Τι βρήκε ο δύτης στο λιμάνι

Ο δύτης Βαγγέλης Παπατζητζές, που βρήκε τη μπλούζα του αγνοούμενου, σε τηλεφωνική του παρέμβαση στην εκπομπή δήλωσε ότι «δεν ήταν γυρισμένη ανάποδα, το σημείο που βρέθηκε δεν έχει ρεύματα, και το ρούχο δεν είχε παρασυρθεί». Το ίδιο επισήμανε και για τα άλλα του ρούχα που βρήκε την επόμενη μέρα, τη βερμούδα του 30χρονου και το εσώρουχό του.

Ο δύτης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο τα ρούχα να τοποθετήθηκαν εκεί. Θεωρεί ότι από την αρχή υπήρξαν σημαντικές παραλείψεις στις έρευνες.

Τι λέει ο μάρτυρας –«κλειδί»

Ο ένας από τους δύο ερασιτέχνες ψαράδες, ο «σκληρός» όπως τον περιγράφουν, έδωσε στην κάμερα του «Τούνελ» τη δική του εκδοχή για το τι συνέβη το βράδυ της 30ης Αυγούστου 2016.

Όπως είπε, μαζί με ένα φίλο του που διαθέτει φουσκωτό σκάφος, είχαν βγει για ψάρεμα από νωρίς. Μαζί τους ήταν και οκτάχρονος γιος του. Έφτασαν στο λιμάνι κατά τις εννιά το βράδυ. Άφησε το γιο του στο σπίτι, πήρε σουβλάκια και επέστρεψε στο φουσκωτό, με σκοπό να βγουν ξανά στα ανοιχτά για νυχτερινό ψάρεμα.

Μόλις ο φίλος του έβαλε μπρος τη μηχανή του φουσκωτού σκάφους, ακούστηκαν φωνές από το καΐκι που ήταν σε κάποια απόσταση. Ένας άγνωστος φώναζε: « Σβήστε τα φώτα και ελάτε κοντά να φύγουμε…»

Αναρωτήθηκαν μεταξύ τους ποιος ήταν και σε τι αναφερόταν. Λίγο αργότερα ο άγνωστος πέταξε ένα σάκο μέσα στη θάλασσα, πήδηξε και ο ίδιος στο νερό και άρχισε να κολυμπάει προς το φουσκωτό τους στο λιμάνι της Βότσης.

Όταν τους έφτασε πέταξε τη τσάντα του στην καταπακτή και τράβηξε το μπαλόνι προσπαθώντας να ανέβει στο φουσκωτό.

« Φοβήθηκα, του έπιασα τα χέρια από τους καρπούς, τον έσπρωξα και ξανάπεσε στη θάλασσα. Μετά πέταξα και το σάκο του» ισχυρίστηκε ο μάρτυρας.

Σε σχετική ερώτηση ήταν κατηγορηματικός.

«Δεν τον χτύπησα! Έβγαλα τα χέρια του από το μπαλόνι, τον απώθησα και έριξα το σάκο του ξανά στη θάλασσα».

«Δεν έχω να φοβηθώ τίποτα, για αυτό μιλάω στην εκπομπή. Προσωπικά δεν συμμετείχα στις έρευνες για τον Γιώργο. Αν είχε πνιγεί θα βρισκόταν. Πιστεύω ότι έχει φύγει, και ότι κάτι άλλο παίζεται σ’ αυτήν την υπόθεση. Έχω εμπιστοσύνη στην εκπομπή σας. Μακάρι να βρεθεί. Όποιος μπορεί ας βοηθήσει για να ηρεμήσω κι εγώ…» κατέληξε.

«Τον πέρασαν για κακοποιό και τον έριξαν στη θάλασσα…»

Ο Νίκος Στέλλας, ιδιοκτήτης του καϊκιού το οποίο επιχείρησε να λύσει από το λιμάνι ο αγνοούμενος, μίλησε στην κάμερα του «Τούνελ».

Ειδοποιήθηκε και κατέβηκε στο λιμάνι το βράδυ της εξαφάνισης λίγα λεπτά πριν τις δέκα το βράδυ. Παρατήρησε πως εντός του λιμανιού πηγαινοερχόταν το μικρό φουσκωτό. Σύντομα κατάλαβε πως ήταν μέσα ο αδελφός του που είχε επίσης ενημερωθεί για το περιστατικό και είχε φθάσει στο σημείο νωρίτερα. Μαζί με τους δύο ερασιτέχνες ψαράδες, έψαχναν με φακούς να βρουν τον άνθρωπο που είχε λύσει το καΐκι του και είχε χαθεί στη θάλασσα.

Λίγο πιο μακριά είχαν αράξει δυο – τρία σκάφη με τουρίστες που δεν είχαν αντιληφθεί την αναστάτωση που είχε δημιουργηθεί.

Όπως ισχυρίστηκε ο ιδιοκτήτης του σκάφους στην εκπομπή, βρήκε πάνω στο καΐκι του ένα σπασμένο μαχαίρι με το οποίο ο Γιώργος προσπάθησε να παραβιάσει το λουκέτο που κλείδωνε την πόρτα της γέφυρας. Μάλιστα οι δύο ψαράδες άκουσαν τον θόρυβο που έκανε στην προσπάθεια του να το σπάσει.

Οι δύο ψαράδες ανέφεραν στον ιδιοκτήτη του καϊκιού πως πλησίασαν με το φουσκωτό το καΐκι και ρώτησαν τον άγνωστο σ’ αυτούς άνδρα, τι γύρευε στο σκάφος.

Εκείνος τους αποκρίθηκε πως του ανήκει το καΐκι. Κατάλαβαν πως κάτι δεν πάει καλά και συνέχισαν να του μιλούν. Στα καλά καθούμενα βρήκαμε τον μπελά μας». τόνισε ο μάρτυρας.

Εξαφάνιση μυστήριο

Για τον εντοπισμό του αγνοούμενου έγιναν τρεις κύκλοι ερευνών από τη Λιμενική Αρχή Αλοννήσου, την Πυροσβεστική Υπηρεσία, την Αστυνομία, την ΕΜΑΚ, από ομάδες εθελοντών, συγγενείς και φίλους της οικογένειας του 30χρονου Θεσσαλονικιού, καθώς και κατοίκους του νησιού, που προθυμοποιήθηκαν να βοηθήσουν.

Ολο το νησί έψαχνε να βρει επί σχεδόν ένα μήνα τον Γιώργο Καραμιχαηλίδη, ο οποίος, από τη νύχτα της εξαφάνισής του στις 30 Αυγούστου 2016 και έκτοτε, δεν έδωσε κανένα σημείο ζωής. Η στεριά του νησιού είχε ψαχτεί σπιθαμή προς σπιθαμή. Το ίδιο και ο θαλάσσιος βυθός στο αλιευτικό καταφύγιο Βότση.

Η Εισαγγελία Βόλου παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. Στο πλαίσιο της έρευνας έγινε άρση του τηλεφωνικού απορρήτου. Δυστυχώς, μέχρι σήμερα κανένα διαφωτιστικό στοιχείο δεν έχει έρθει στην επιφάνεια.

Ο νεαρός άνδρας, σύμφωνα με τις καταθέσεις που είχαν δοθεί, ήταν τρομαγμένος την τελευταία φορά που εθεάθη στο αλιευτικό καταφύγιο Βότση.

Αρχικώς υπήρχαν ελπίδες ότι ο αγνοούμενος ίσως να επέστρεψε στη στεριά από τη θαλάσσια περιοχή που οι τελευταίοι μάρτυρες τον είχαν να κολυμπάει. Δυστυχώς όμως, με το πέρασμα του χρόνου οι προσδοκίες διαψεύστηκαν.

Ο Γιώργος Καραμιχαηλίδης, είναι ύψους 1,80-1,85 μέτρων, αδύνατος. Έχει καστανά μαλλιά και καστανά μάτια, και τη νύχτα της εξαφάνισης φορούσε γκρι σορτς. Τελευταία φορά εθεάθη στο αλιευτικό καταφύγιο Βότση.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου