ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Καταδίκη 10 ατόμων για κατεδάφιση κτιρίου

καταδίκη-10-ατόμων-για-κατεδάφιση-κτιρί-589001

Τέσσερις μήνες φυλάκιση με αναστολή τριετίας και εφέσιμη επέβαλε χθες το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε δέκα κατηγορούμενους για έκθεση κινδύνου από κοινού.

Η υπόθεση αφορά σε εγκαταλειμμένη οικία στη Σκόπελο, για την οποία δεν ελήφθη απολύτως καμία μερίμνα για την αποτροπή πρόκλησης κινδύνου σε πεζούς και περίοικους.

Συνέβη το διάστημα από το Δεκέμβριο του 2013 έως το Νοέμβριο του 2015, στη Γλώσσα Σκοπέλου.

Οι καταδικασθέντες, ενώ ήταν συνιδιοκτήτες διώροφης οικοδομής κατασκευασμένης από πέτρα και πλίνθους, δεν απομάκρυναν τα υλικά κατεδάφισης, ούτε και έλαβαν κανένα από τα μέτρα, που συνέστησαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Σκοπέλου.

Η στέγη της οικοδομής είχε καταρρεύσει, ενώ οι τοίχοι περιμετρικά είχαν ρωγμές και μάλιστα ο νοτιοδυτικός είχε αποκολληθεί, με αποτέλεσμα να υπάρχουν κίνδυνοι.

Στο δικαστήριο ήταν παρόντες μόνο οι δύο από τους κατηγορουμένους. Οι έξι εκπροσωπήθηκαν από δικηγόρους, ενώ οι υπόλοιποι δύο καταδικάστηκαν ερήμην.

Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν καταδικαστική, παρά το γεγονός ότι η πρόταση του εισαγγελέα έδρας ήταν οι κατηγορούμενοι να κηρυχθούν αθώοι, καθώς κατά την ακροαματική διαδικασία δεν προέκυψε να υπάρχει συγκεκριμένο ιδιοκτησιακό καθεστώς και δεν αποδείχτηκε η υποκειμενική και η αντικειμενική υπόσταση της κατηγορίας.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου