ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ευχαριστήρια επιστολή του δημάρχου Αλοννήσου

ευχαριστήρια-επιστολή-του-δημάρχου-α-595253

«Το νησί μας διαθέτει ανθρώπους με ψυχή που ρίχτηκαν στην μάχη από την πρώτη στιγμή και κατάφεραν να κρατήσουν το νησί όρθιο» υπογραμμίζει ο δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης αναφερόμενος στα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν το νησί, χαρακτηρίζοντάς τα ως «μετεωρολογική βόμβα».

Κάνοντας τον απολογισμό των υπεράνθρωπων προσπαθειών που καταβλήθηκαν προκειμένου να ανακτήσει το νησί το βηματισμό του, σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, ο δήμαρχος Αλοννήσου τονίζει ότι «η Δημοτική Αρχή, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στον συνάνθρωπο που από την πρώτη στιγμή ξεκίνησε έναν δύσκολο αγώνα, έβαλε ως στόχο να μην χαθεί καμία ανθρώπινη ζωή. Αυτό που ζήσαμε στο νησί μας ήταν κάτι πρωτόγνωρο, μιας και οι μεγαλύτεροι σε ηλικία κάτοικοι του νησιού δεν θυμούνται ποτέ ανάλογη χιονόπτωση στο παρελθόν. Το ύψος το χιονιού έφτασε από 1μ έως 1,5μ στο λιμένα Πατητηρίου, ενώ στα ορεινά έφτασε έως και τα 4μ., μέσα σε διάστημα 3 ημερών».

Τα σπίτια, οι επιχειρήσεις, τα αυτοκίνητα, τα δίκτυα ΔΕΗ- Ο.Τ.Ε , το δίκτυο ύδρευσης και το οδικό δίκτυο υπέστησαν μεγάλες καταστροφές λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης και των πτώσεων εκατοντάδων πευκόδενδρων.

«Ο Δήμος Αλοννήσου, αποτελεί έναν μικρό νησιωτικό Δήμο και δεν διαθέτει τα ανάλογα μέσα για την αντιμετώπιση τέτοιων ακραίων καιρικών φαινομένων και καταστάσεων. Όμως, φάνηκε ότι το νησί μας διαθέτει ανθρώπους με ψυχή που ρίχτηκαν στην μάχη από την πρώτη στιγμή και κατάφεραν να κρατήσουν το νησί όρθιο», όπως σημειώνει ο κ. Βαφίνης.

«Νοιώθω, λοιπόν, την ανάγκη να ευχαριστήσω αυτούς τους ανθρώπους που στάθηκαν δίπλα μου από την πρώτη στιγμή και παλεύουμε μαζί έως το τέλος. Θέλω λοιπόν να ξεκινήσω από τον Αντιδήμαρχο, Αγγελο Αργυρίου, τους δυο εποχικούς χειριστές των μηχανήματων του δήμου, τον Γιώργο Τόλια και τον Γιάννη Βουγιουκλή που έβαλαν πολλές φορές σε κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή. Τον εποχικό οδηγό Γιάννη Καλογιάννη, τους υπαλλήλους του δήμου Νίκο Αναγνώστου, προϊστάμενο Δ/Ο υπηρεσιών, Νίκη Δροσάκη και τις συνεργάτιδες Μαρία Αλεξίου και Θέτιδα Καρακατσάνη. Tους άνδρες της πυροσβεστικής του Π.Κ. Αλοννήσου, με προϊστάμενο τον Πυραγό, Ηλία Γκουρτζαλή, καθώς και τα δύο τμήματα πυροσβεστών που ενίσχυσαν το τοπικό κλιμάκιο με επικεφαλής τον Υποπυραγό, Γιάννη Σακελλαρίου και τον Ανθυποπυραγό, Απόστολο Μπαλτά που έδωσαν τη μεγαλύτερη μάχη μαζί με τους άνδρες του στρατού, χειριστές μηχανημάτων στρατού και αεροπορίας, οπλίτες, υπαξιωματικούς και αξιωματικούς, καθώς και τους ιδιώτες χειριστές μηχανημάτων» αναφέρει ο ίδιος.

Παράλληλα ο κ. Βαφίνης δεν παραλείπει να ευχαριστήσει «την αγροτική Ιατρό κ. Εύα Κίσσα, που μόνη της σήκωσε το βάρος του Περιφερειακού Ιατρείου τις πρώτες μέρες της θεομηνίας. Τους τεχνικούς της ΔΕΗ, Παναγιώτη Αναγνώστου και Γιάννη Γκιουλή για την υπερπροσπάθειά τους. Για την πολύτιμη βοήθεια τους, τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, κ. Κώστα Αγοραστό και την Αντιπεριφερειάρχη, κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη, όπως και τον εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο Β. Σποράδων κ. Νικόλαο Πλωμαρίτη. Τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Νίκο Τόσκα για την άμεση παρέμβασή του και τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνο Καμένο για την άμεση ανταπόκρισή του. Επίσης, τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Πάνο Σκουρλέτη και την Υφυπουργό Οικονομικών, κ. Αικατερίνη Παπανάτσιου που μας επισκέφθηκαν από κοντά και ήρθαν σε άμεση επαφή με τους κατοίκους του νησιού. Την πρώην Υφυπουργό Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη και τον βουλευτή Μαγνησίας, Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο για την αμέριστη στήριξή τους. Τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, κ. Γιάννη Καπάκη για την καλή συνεργασία. Τον διοικητή Π.Υ. Βόλου, Πύραρχο κ. Χαράλαμπο Πόζογλου και τον Αστυνομικό Διευθυντή Μαγνησίας, Ταξίαρχο κ. Γιάννη Τόλια».

Συνεχίζοντας τον απολογισμό της συμπαράστασης στο τιτάνιο έργο αποκατάστασης των προβλημάτων που σημειώθηκαν στο νησί, ο δήμαρχος Αλοννήσου διατυπώνει ευχαριστίες «στον Πρόεδρο του «Χαμόγελου του Παιδιού», κ. Κώστα Γιαννόπουλο, την ομάδα διάσωσης και όλη την ομάδα των ιατρών για την σημαντική συμβολή τους με παροχή ιατρικής περίθαλψης σε ευπαθής ομάδες του νησιού, καθώς και τον Ιατρό Μπαλαματσή Ζώη για την προσφορά του. Τους ψαράδες Γιάννη Καρακατσάνη και Ηλία Αναγνώστου που με τα σκάφη τους βοήθησαν στη διάσωση. Τον Οδυσσέα Παπαβασιλείου και τον Δημήτρη Μαλαματένιο που εθελοντικά βοήθησαν στον εκχιονισμό. Τον Aρη Γαβριηλίδη για την εθελοντική συνδρομή του στη μεταφορά τροφίμων φαρμάκων σε ανθρώπους που τα είχαν ανάγκη.

Κλείνοντας, ο δήμαρχος Αλοννήσου υπογραμμίζει τη συνδρομή της ναυτιλιακής εταιρείας ΑΝΕΣ, με τον καπετάνιο του πλοίου «Πρωτεύς», κ. Γιώργο Αντωνίου και τη ναυτιλιακή εταιρεία Ιπτάμενα Δελφίνια Αιγαίου, ενώ ευχαριστεί «όλους όσους με τα μηνύματά τους μας στήριξαν ψυχολογικά σ’ αυτό τον αγώνα» , τους δημοσιογράφους και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου