ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Κλειστό και σήμερα το Δημοτικό Σχολείο Σκοπέλου

κλειστό-και-σήμερα-το-δημοτικό-σχολεί-596109

Κλειστό για τρίτη ημέρα παρέμεινε χθες το 1ο Πεπαρήθειο Δημοτικό Σχολείο Σκοπέλου, από την οροφή της εισόδου του οποίου, την περασμένη Τρίτη, αποκολλήθηκε σοβάς και σήμανε συναγερμός σε δήμο και εκπαιδευτικούς.

Σχεδόν δύο ολόκληρα τετραγωνικά μέτρα ήταν το κομμάτι του σοβά που έφυγε από την οροφή στον προθάλαμο του νέου κτηρίου του σχολείου. Ευτυχώς δεν υπήρξε τραυματισμός ούτε κινδύνεψαν μαθητές που εκείνη την ώρα ήταν μέσα στις αίθουσες διδασκαλίας για να παρακολουθ’ησουν μάθημα.

Τα αίτια της αποκόλλησης του σοβά ερευνά ήδη από προχθές Τετάρτη κλιμάκιο πολιτικών μηχανικών στους οποίους ο δήμαρχος Χρ. Βασιλούδης, έχει αναθέσει να κάνουν πραγματογνωμοσύνη και να αποφανθούν αν υπάρχει κίνδυνος ή όχι για τη σωματική ακεραιότητα των μαθητών. Επιπλέον, συνεργείο προχωρά στην αποξήλωση όλου του σοβά πάνω από την είσοδο, από όπου αποκολλήθηκε το συγκεκριμένο κομμάτι.

Με απόφαση του δημάρχου Σκοπέλου, Χρ. Βασιλούδη δεν θα γίνουν ούτε σήμερα μαθήματα στο συγκεκριμένο σχολείο.

Κλειστό το Δ.Σ. Ριζομύλου

Σχεδόν ένα μήνα κλειστό συμπληρώνει το Δημοτικό Σχολείο Ριζομύλου, όπου υπάρχει πρόβλημα με το σύστημα θέρμανσης.

Είναι το μοναδικό σχολείο σε όλο το νομό, στο οποίο οι μαθητές δεν έχουν επιστρέψει στις αίθουσες, δεδομένου ότι η βλάβη είναι μεγάλη και ως εκ τούτου τα μαθήματα δεν μπορούν να γίνουν σε παγωμένες αίθουσες.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου